AKTUELNO

Večeras se opet oglasio Nenad Petiš, otac Mateja Periša koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine. Danas je isplivalo telo na Adi Huji koje po opisu odgovara Mateju.

Nenad je za Dnevnik.hr rekao kako je garderoba koja se nalazi na utopljeniku zapravo Matejeva, a ističe i kako zna da će ponovo sresti svog sina na ovaj ili onaj način. Periš govori i da kao roditelj ne može da pritisne svoje emocije.

Foto: društvene mreže

Ono što se na utopljeniku nalazi, to su njegove stvari. Svaki rastanak je težak. Bio on privremen ili dugotrajan. Ovo je sigurno privremeni rastanak i znam da ćemo se ponovno sresti. Kao roditelji ne mogu pitisnuti svoje emocije. Sad mi je najvažniji mir i da se sve skupa završi, da Matejevo telo dođe na jedno mirno mesto i da mogu u njegovoj blizini, s njime se ponovno naći. Ono što policija i službe rade ja podržavam. Važan mi je mir i da Mateja na očinski način pokopam - kazao je Nenad Periš.

Foto: Ustupljene fotografije/Privatna arhiva

Tužilac je, podsetimo, naredio da se obavi obdukcija tela muškarca nađenog jutros oko 9 sati u Dunavu. Na telu nema tragova nasilja, a mesto gde je telo nađeno udaljeno je 8 km od mesta gde je Matej nestao.