AKTUELNO

Niška kriminalistička policija, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, brzom akcijom, identifikovala je četvoricu maloletnika, dvojicu starosti 17 i dvojicu 16 godina, koji se sumnjiče da su juče pozivali Gimnaziju „Bora Stanković“ u Nišu i prijavili da je u školi postavljena bomba.

- Oni se sumnjiče da su, po prethodnom dogovoru, kupili SIM karticu, a potom prijavili da će eksploziv biti aktiviran za pola sata.

Kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je prijava lažna.

Četvorici osumnjičenih, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, biće podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda, saopšteno je iz niške policije.

- Nije postojao nikakav direktan razlog, jednostavno im je bilo „zanimljivo“ da to učine, s obzirom na učestale prijave bombi koje su bile poslednjih dana u celoj Srbiji. Prijava će biti podneta protiv sve četvorice jer su zajedno učestvovali u navaci kartice, telefona, i osmišljavanju i realizaciji plana. Policija ih je brzo identifikovala i pronašla a ovaj slučaj bi trebalo da svima bude primer da ovakve stvari nisu za šalu jer se u krivičnom postupku mogu dobiti ozbiljne kazne - kaže izvor.