AKTUELNO

Tragedija za tragedijom...

Matej Periš (27), mladić iz Splita koji je tragično nastradao u Beogradu, biće sahranjen sutra na groblju Lovrinac u Splitu. Na istom mestu, kako pišu mediji, počiva i njegov najbolji prijatelj Ivor A. (26), koji je tragično nastradao tri meseca pre njega i to pred njegovim očima.

Foto: Instagram.com/Privatna arhiva

Matejevi prijatelji prolaze kroz užasan period

Kako saznaju mediji, prijatelji Mateja Periša jako su tužni zbog toga što su ostali bez njega, a posebno im je teško što je on druga osoba iz njihovog društva koja je preminula za kratko vreme.

Prema rečima izvora Kurira, šestorica prijatelja koji su sa Matejem proveli njegove poslednje sate života i koji su ga poslednji videli živog, prolaze kroz užasan period.

Foto: Instagram.com

- Prvo neizvesnost dok je trajala potraga. Hiljadu pitanja i potpitanja, razmišljanja šta mu se desilo, gde je otišao i zašto. Izjave policiji u Beogradu i Splitu, pa pritisak javnosti koji je bio ogroman. Jedan od njih je po povratku iz Beograda za Split, kako smo čuli, pokušao da izvrši samoubistvo, ali su ga spasli - kaže prijatelj i dodaje da ih je saznanje da se Matej utopio dotuklo.

Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Povukli se u sebe

- Ni ne pitajte kako im je. Oni su se maltene povukli u sebe. Od njih svi očekuju neke odgovore, a oni ih nemaju. Jednostavno, kobne večeri bili su u provodu, veselili se i družili se, a onda je Matej izašao iz kluba. Nije im to bilo čudno, mislili su da je možda otišao u toalet ili da je otišao s nekom devojkom. Kada su shvatili da ga nema, uhvatila ih je panika i otpočeli su potragu, koja se tragično završila 18. maja kada je iz Dunava u Beogradu izvučeno Matejevo telo - objašnjava sagovonik.