AKTUELNO

Šest osoba poginulo je, dok je najmanje pet zadobilo teške i lake telesne povrede u 10 saobraćajnih nesreća koje su se dogodile proteklog vikenda na putevima u Srbiji.

U tragedijama nastradali su pešaci, vozači, suvozači, a prva nesreća koja je pokrenula crni niz tragedija na putevima dogodila se u petak ujutru kada je nastradala Mirjana Stojanović (34) nekadašnja mis fotogeničnosti koja se “golfom” zakucala u kamion na putu Prahovo - Šimanovci. Tragedija se desila u petak oko devet sati, a žena je preminula na mestu. Nastradala Mirjana svojevremeno je bila mis fotogeničnosti Srbije i finalistkinja izbora za mis Srbije 2007.

Foto: Instagram.com

- Iz zasad nepoznatog razloga Mirjana se sudarila s teretnjakom i podlegla povredama. Ekipa Hitne pomoći pokušala je da je reanimira, ali, nažalost, mogli su samo da konstatuju smrt - preneli su mediji.

Misica je bila sama u kolima u trenutku nesreće, a navodno je tog jutra krenula u vikendicu kako bi pripremila krsnu slavu Sv. Nikolu letnjeg. Ovaj deo puta bio je u zastoju nekoliko sati sve dok je trajao uviđaj, a istraga će utvrditi kako je došlo do tragedije.

Mirjana je 2007. godine osvojila titulu mis fotogeničnosti, a poslednjih godina se povukla iz javnog života i potpuno posvetila privatnom biznisu, salonu za lepotu čiji je bila vlasnik.

Foto: Instagram.com

Vest o smrti Mirjane Stojanović potresla je njene prijatelje i porodicu, a njen emotivni partner Aleksandar Avramov ispričao je za medije da je trebalo da zajedno odu na vikendicu, međutim ona je otišla ranije.

- Tražio sam da me sačeka da idemo zajedno, jer sam imao neke obaveze u banci, ali htela je da kupi sve što treba za slavu i rekla je da će me čekati tamo. Kao da mi je nešto govorilo da ne treba da ide sama - priča Avramov i dodaje: “Kad sam došao u vikendicu, nije je bilo. Na regularnom putu se radio neki asfalt i ona je krenula okolo ka Prahovu i tu je nastradala. Taj put joj je inače nepoznat. Udarila je u kamion koji vuče tovar.

Aleksandar dodaje da su Mirjana i on u vezi bili godinu dana.

- Ona je moj život. Pre nje sam izgubio i sina, a sad i nju! Bila je moja snaga i ja njena. Mi se nismo razdvajali 24 sata - kaže neutešni čovek i pojašnjava da je za nesreću saznao od Mirjaninog oca. - Mene je zvao njen otac, a njega je obavestila policija. Išao sam na mesto njenog stradanja, a prethodno sam bio u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu - dodao je on.

Aleksandar se od poginule partnerke oprostio i na Instagramu. Okačio je brojne zajedničke fotografije i snimke. Podelio je i snimak koji je, kako je naveo, nastao nekoliko sati pre tragedije, a na kom Mirjana peva Konstraktinu pesmu i pleše.

“Bila si moj život. U putu da mi spremiš krsnu slavu zauvek sam te izgubio. Neka te anđeli čuvaju, živote moj, vidimo se uskoro”, napisao je uz jednu fotografiju.

Od nastradale Mirjane Stojanović na društvenim mrežama oprostila se i Milanka Đorđević, vlasnica agencije “Mis Ju”.

“Naša draga Mira, finalistkinja izbora mis Srbije 2007. i mis fotogeničnosti, tragično je izgubila život i napustila nas. Saučešće porodici - napisala je ona. Mirjana je bila finalistkinja prvog zvanično održanog izbora za mis Srbije davne 2007, kada je imala 19 godina.

Tragedija za tragedijom

Dve osobe povređene su u nedelju rano ujutru oko 5.45 sati u udesu dva putnička vozila na uglu Požeške i Kneza Višeslava na Banovom Brdu.

U udesu koji se dogodio oko pet sati lakše su povređeni pedesetogodišnji muškarac i dvadesetdevetogodišnja žena, i oni su prevezeni u Urgentni centar.

Đ. G. J. (58) preminula je u subotu od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Ulici beogradski put u Subotici kada je na nju naleteo dvadesetdvogodišnjiogodišnji mladić koji je upravljao kolima marke BMW. U Policijskoj upravi Subotica “Blicu” je potvrđeno da je nesrećna žena preminula nakon što je vozilom mladić iz Subotice naleteo na nju dok je prelazila put.

Kako saznajemo, vozač je vozio brzo.

Penzionerka je odmah prebačena u Opštu bolnicu Subotica, koja se nalazi nedaleko od mesta nesreće, ali nažalost, preminula je po prijemu u zdravstvenu ustanovu.

Najmanje jedna osoba je povređena u saobraćajnoj nesreći koja se nešto posle 18 sati dogodila na Ibarskoj magistrali posle Rušnja. Kako se saznaje, u udesu je povređena jedna muška osoba koja je i dalje zarobljena u vozilu.

Na lice mesta stigla je ekipa Hitna pomoći koja zbrinjava povređene. U sudaru su učestvovali automobili marke “peugeot” i “VW”, a za sada nije poznato kako je došlo do nesreće.

Od siline udarca jedno od vozila je skliznuo sa kolovoza.

U saobraćajnom udesu kod Smedereva u subotu oko 16 sati nastradao je vozač motocikla (41) prilikom sudara sa automobilom. Sudar se dogodila na putu Smederevo - Ralja.

Motociklista je prebačen u bolnicu u Smederevu gde je oko 18.30 sati podlegao povredama.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 12.40 sati kod Alibunara poginuo je vozač “juga” (82).

Nesreća se dogodila na putu Alibunar - Vladimirovac.

Do tragedije je došlo kad je vozač “juga” prema nezvaničnim informacijama udario u kamion. Hitno je prebačen u bolnicu u Pančevu, ali je oko 17 sati podlegao povredama.

U Podunavcima kod Vrnjačke Banje dogodila se saobraćajna nesreća u subotu oko 11.30 sati. Nesreća se dogodila kada je traktor kojim je upravljao Ž. G. (82) je sleteo sa puta. Utvrđeno je da je Ž.G. preminuo tokom vožnje nakon čega je traktor sleteo u odvodni kanal.

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Novog Pazara u subotu nešto pre 10 sati ujutru nastradao je motociklista.

Na auto-putu Niš-Beograd kod petlje Velika Plana je vozač izgubio kontrolu nad cisternom i prešao u suprotni smer, ali nije bilo nastradalih.

U beogradskom naselju Batajnica u noći između petka i subote, oko 1 sat iza ponoći došlo je do sudara dva vozila, prilikom čega se jedno prevrnulo na krov, a drugo se zakucalo u ogradu. Povređen je vozač čiji je automobil udario u ogradu, a završio je KBC Zemun.

Prema nezvaničnim informacijama, bio je pod dejstvom alkohola.