AKTUELNO

Pripadnici kriminalističke policije u Nišu uhapsili su A. M. (47) iz Niša zbog sumnje da je 2002. godine sa još dvojicom muškaraca na teritoriji Francuske oteo tri žene koje su primoravali na prostituciju i prema kojima su postupali na svirep način zbog čega jedna od njih preminula.

On je osumnjičen da je izvršio dva krivična dela otmica iz člana 134 stav 3 u vezi stava 1 KZ u saizvršilaštvu i krivično delo otmica iz člana 134 stav 4 u vezi stava 1 i 3 KZ u saizvršilaštvu. Akcija je sprovedena u saradnji da Višim javnim tužilaštvom u Nišu i državnim organima Francuske Republike.

-Nišlija je otmicu počinio u saizvršilaštvu sa još dvojicom muškaraca, od kojih je jedan u međuvremenu umro, a drugi je pravosnažno osuđen u Francuskoj zbog ovog krivičnog dela. Oni su oteli tri devojke - jednu Francuskinju rođenu 1975. godine, jednu Ukrajinku rođenu 1977. godine i jednu devojku rođenu u Parizu koja ima srpsko ime i prezime. Sve se dešavalo od početka 2002. godine do avgusta iste godine. Devojke su držali u stanovima u Parizu i Tuluzu, ne bi li ih primorali na prostituciju a zbog svirepog ponašanja, jedna od njih je umrla, kaže naš izvor. A M. je uhapšen pod svemu sudeći po poternici iz Francuske i određeno mu je zadržavanje.