AKTUELNO

Ubistvo je šokiralo, kako javnost Srbije, tako i čitav region!

Juče su u javnost procureli detalji superveštačenja koje je obavio najpoznatiji srpski patolog dr Zoran Stanković. Naime, utvrđeno je da je Jelena Marjanović ubijena na nasipu u Borči, da je usmrćena sa više udaraca tupim predmetom u glavu i da je imala odbrambene, što ukazuje na to da se grčevito borila za život kada je napadnuta.

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanjaponovio je za TV Pink da je u njenom dušniku pronađena grančica, što ukazuje na to da je bila živa dok je ležala u kanalu, ali da je najverovatnije ipak doneta na nasip, te da su joj povrede na glavi zadate na nekom drugom mestu.

Foto: TV Pink

Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskog telegrafa je podsetio na priču o poligrafskom ispitivanju Zorana Marjanovića, na kojem je pao i to na dva ključna pitanja - da li je ubio suprugu i da li je još neko učestvovao u ubistvu.

- Istraga još traje, a ako je Jelena ubijena na nasipu ili na nekoliko metara od mesta na kojem je pronađena, svakako je saučesnik morao da postoji, jer jedan čovek nije mogao da je donese sam do kanala - rekao je Vuković.

Šipka je razjasnio da je u veštačenju učestvovalo nekoliko stručnjaka, između ostalih i veštač sudske medicine, kojem je posao da se izjasni o mehanizmima povređivanja i vremenu smrti, a to je upravo uradio dr Zoran Stanković.

Foto: TV Pink

Prerano je utvrđivati samo na osnovu sudsko-medicinskog nalaza gde se događaj desio. Zoran Marjanović je na dan ubistva viđen u centru grada u periodu između 16 i 20 časova i to kod Crkve Svetog Marka, a ako je on počinilac postavlja se pitanje kako je i kojim prevoznim sredstvom došao do kuće ili centra grada. Postoje nadzorne kamere kojima je lako utvrditi koju garderobu je nosio tog dana i neka ga je sigurno snimila - rekao je Šipka, dodajući da je zbunjujuć odabir veštaka jer nijedan nije radio na obdukciji.

Vuković smatra da je Tužilaštvo sigurno imalo dokaz protiv Zorana Marjanovića, ako je izdat nalog za hapšenje. Istraga i analize rađene u inostranstvu pokazale su, kako je dodao, da se trag blata pronađen na pantalonama Zorana Marjanovića podudara sa blatom sa nasipa.

Foto: TV Pink

- Nikome ne možemo suditi dva puta za isto delo, te je tužilac čekao dokaz iz inostranstva. Policija ipak nije sigurna ko je pomagač, a svi aludiramo na porodicu Marjanović, koja je verovatno i skrivala zločin. Da li će Zoran sam otkriti saučesnika ili će se otkriti istragom, pokazaće vreme. Nijedan jedini detalj iz istrage se ne iznosi i podaci se odlično čuvaju u tajnosti - rekao je Vuković.

Foto: TV Pink

Šipka je ponovio rezultate istraživanja svog Centra – majica Jelene Marjanović, na kojoj je pronađena crvena bleda pruga, ukazuje na to da je žrtva presvlačena, jer je nemoguće da bude čista nakon udaraca u glavu.

- Moralo je biti krvi i to lokvi krvi, tako da smo sigurni da je ubica presvukao Jelenu – rekao je Šipka za Televiziju Pink.

Pročitajte još: ZORANOV OTAC PONOVO POD LUPOM: Tokom potrage za Jelenom, Vladimir OTERAO ljude sa nasipa?

Pročitajte još: PATOLOG REŠIO MISTERIJU: Definitivno otkriveno GDE JE UBIJENA Jelena Marjanović!

#Jelena Marjanović

#Tužilaštvo

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'