AKTUELNO

U posetu Zoranu Marjanoviću, okrivljenom za ubistvo Jelene Marjanović u poseti su bili samo brat, otac i advokati.

Radomir Čolaković, psiholog i vanredni profesor na Filozofskom fakultetu na Palama, tvrdi da Zorana Marjanovića, jedino u zatvoru može da slomi susret sa majkom Zoricom Marjanović.

To je jedan od razloga zbog kojih ga ona ne posećuje. Verovatno ne bi mogao da glumi ili da sa njom priča šifrovano, kako to navodno radi sa bratom i ocem.

- Majka je u porodici Marjanović glavni manipulator. Ona se zato i bavila lečenjem ljudi jer je najlakše manipulisati osobama koje imaju veliku muku. Zoranova majka je imala ogromnu ulogu u porodici jer je i mnogo zarađivala, što joj je davalo još veću slobodu i moć u porodičnoj hijerarhiji - objašnjava psiholog Čolaković.

Foto: E-stock

Prema njegovim rečima, majka osumnjičlenog zato i ne dolazi da vidi sina, jer bi se on "rascvetao" i poklekao, što ne bi bilo dobro ni za koga od Marjanovića. To znači da bi pod velikim uticajem emocija drugačije razmišljao i razgovarao. Čolaković tvrdi da svaki član porodice ima saznanja šta se dogodilo sa Jelenom.

Održan pomen majci UBIJENE PEVAČICE! MARJANOVIĆI NISU DOŠLI NA GROB

- Zoran se veoma plaši majke, ali i postoje ozbiljne indicije da se radi o određenim elementima Edipovog kompleksa. Mogu slobodno reći da cela porodica Marjanović ima poremećaje ličnosti, ali pojedinačno raspolažu velikom inteligencijom. Psihosocijalna klima u porodici obojena je navodnim natprirodnim sposobnostima majke. Slika porodice je po svemu sudeći kolektivna gluma. Oni verbalno i vizuelno pokušavaju da kod čitalaca i javnosti stvore jednu sliku, a u stvari svojim kontradiktornim izjavama i ponašanjem razotkrivaju odnose, stanje i elemente koji se mogu dovesti u vezu sa zločinom. Sve što više pokušavaju da budu savršeni u svojoj glumi, sve više razotkrivaju svoje uloge - tvrdi Čolaković.

Prema rečima stručnjaka, na osnovu svega što je moglo da se primeti 17 meseci posmatrajući Marjanovićevo ponašanje i slušajući njegove rečenice, često kontradiktorne, ali i njegovu nametljivost, zaključuje se da je on narcisoidan čovek.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

S druge strane, kriminolog Zlatko Nikolić kaže da u slučaju Jelene Marjanović nije reč o običnom ubistvu u kojem se krivac povlači pošto je nekoga ubio.

PROGOVORILA RADA MATIĆ: 'Zoran je bio i noć i dan NA DROGAMA, rekao mi je - DOBRO JE ŠTO JE JELENA UBIJENA!'

- U ovakvim slučajevima, kada ubica nije izvršio samoubistvo odmah ili u prva dva dana posle ubistva, imate tog narcisoidnog destruktivca kojem ubistvo sada više nije izduvavanje balona zbog neuzvraćene ljubavi, nego je i osveta. On zato planira i tu reakciju i tu osvetu, praveći izlaznu strategiju - objašnjava Nikolić.

Prema njegovim rečima, ubistva iz strasti se ne dešavaju tek tako. U takvim slučajevima mora da postoji neka veza, intima, bliskost, čak i velika ljubav.

Forenzičar Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja u Novom Sadu je na Fejsbuk profil stavio nova saznanja o slučaju. Naime, on tvrdi da je pronašao komšinicu Jelene Marjanović koja je rekla da joj je Zoranova supruga tražila da u subotu dođe po mlado zelje kako bi napravila sarmice.

Međutim, Jelena se nije pojavila, iako je obećala. Na groblju u Borči danas će biti održan pomen Zorici Krsmanović, majci Jelene Marjanović. Nesrećna žena umrla je 4. oktobra prošle godine, nakon teške bolesti.

#Poseta

#Zatvor

#Zorica Marjanović

'