AKTUELNO

Stravična nesreća u kojoj su izgunile majka Jovana Ljubić (27) i njena šestomesečna beba Dunja, iz Prokuplja.

Jovanina komšinica i prijateljica Slađana Milenković i dalje ne može da dođe sebi, i na sam pomen njenog imena počne da plače.

Uz mnogo uzdaha i zastajanja, uspela je da kaže nekoliko reči, težih neko ikad...

- O Jovani mogu da kažem samo sve najlepše, ne zato što je više nema, nego zato što je to istina. Bila je divna, komunikativna, fina, i na prvom mestu dobra majka. Svakodnevno smo se viđale - počela je odmah da jeca neutešna drugarica. Kako je naglasila, deca su bila ceo njen svet.

- Najviše je volela da provodi vreme sa svojim anđelima. Bila je veoma nežna majka, privržena i posvećena. Sa lakoćom je brinula o njima - kroz suze je ispričala vidno potresena Slađana Milenković.

Činilo se da želi da kaže najlepše reči sveta o svojoj stradaloj prijateljici, ali "knedla" je zastala u grlu, i dalje nije mogla.

- Volela je da kuva i bila je izuzetno vredna. Šta li se ovo dogodilo? - prozborila je i izvinila nam se što ne može da govori više.

Prokuplje je zbog tragedije zavijeno u crno.

Očevidac nesreće već je ranije ispričao da je prizor bio jeziv.

- Bilo je strašno, ove stravične scene večno će mi ostati urezane u pamćenju. Automobil je u zadnjem delu, gde su se nalazile majka i beba, bio potpuno smrskan. Krvi i delova vozila bilo je na sve strane. Ljudi su pomahnitalo vrištali i zapomagali. Užas. Udarac je bio toliko jak da smo pomislili da niko nije preživeo - rekao je on za medije.

Nesreća se dogodila na autoputu Beograd-Niš, kod Aleksinca u subotu oko 21.50 časova. U trenutku udesa, u kolima su se nalazili i Jovanin muž, Dragiša Ljubić (27) i sin A.Lj. (3) koji su teže povređeni.

Do nesreće je došlo nakon što je na auto u kojem se nalazila četvoročlana porodica, naleteo kombi.

Šestomesečna beba Dunja, podlegla je povredama na mestu nesreće, a njena majka nakon prijema u bolnicu. A.Lj. (3) je sa težim povredama primljen u KC u Nišu. Život mu nije u opasnosti i sada se oporavlja na dečijoj hirurgiji.

#Aleksinac

#Beba

#Majka

#Saobraćajna nesreća

'