AKTUELNO

Njegova ćerka bila je vedrog duha, prepuna pozitivne energije i imala je snove koje je tragedija prekinula.

Spremam se da dočekam telo svoje ćerke koja se nesrećnim slučajem utopila. Provešće poslednju noć u svojoj kući pre nego što se od nje oprostimo na Novom gradskom groblju Drmno kod Kostolca...

Ovim rečima je počeo ispovest za Alo! Branče M., otac devojčice E. M. (10), koja se u četvrtak udavila u kanalu Topla Mlava u blizini termoelektrane u Kostolcu. On rekao da je njegova ćerka bila vedrog duha, prepuna pozitivne energije i da je imala snove koje je tragedija prekinula.

- U petak sam je video kada su mi prijatelji javili da su našli njeno telo. Skidao sam travu s njenog lica, grlio sam dete - kroz suze se priseća užasnog prizora skrhani otac i nastavlja:

Nisam znao da idu na kupanje moje tri ćerke od devet, 10 i 12 godina. Sa njima je bio deda. Tokom dečje igre sve tri su izgubile tlo pod nogama jer tu gde se kupaju, iako je plićak, ima rovova. Deca su se držala jedna za druge, a E. M. se zakačila jednoj sestri za vrat. Deda je uskočio i uhvatio dve unuke. Međutim, dok ih je izvlačio, moja ćerka E. M. je pustila sestru i potonula. Uhvatio ju je vir koji ju je odneo u dubine. Iako je deda zaplivao za njom, nije mogao da je pronađe, rekao je Branče za Alo.

Foto: društvene mreže

Zahvalnost prijateljima: Bez njih bi bilo još teže...

Branče je razgovor za Alo iskoristio da iskaže zahvalnost prijateljima i ostalima koji su mu pomogli u potrazi za ćerkom. - Zahvaljujem se svima jer su mi pomogli da dostojanstveno ispratim ćerku ka njenoj večnoj kući. Bez njih bi bilo jako teško. Takođe se zahvaljujem prijateljima koji su zajedno sa mnom od trenutka tragedije učestvovali u potrazi za telom moga deteta. Ti prijatelji su i tokom noći pretraživali reku - završio je Branče.

On kaže da je tužnu vest saznao u 15 sati, kada mu je zazvonio telefon dok je bio na poslu.

- Rečeno mi je da mi se dete utopilo. Od tog trenutka sa prijateljima sam pretraživao reku. Celu noć smo je tražili. Prijatelji su me u petak obavestili da su je našli kod ušća Mlave u Dunav. Tada sam je čistio od trave i mulja. Živim za decu, srce i duša me bole zbog ove tragedije i što su svemu tome prisustvovale ćerkice i druga deca. Prijatelji i deca iz komšiluka su sa preživelim ćerkama. Teško im je, a ja zbog njih moram da budem jak. Sada se spremam i pripremam kuću za dolazak nastradale ćerke - jedva je izustio otac.

Tužni otac kaže da ce dete sahraniti u belom kovčegu sa belim krstom.

- Radovala se školi i trebalo je da u septembru pođe u četvrti razred. Ona i druge ćerke su živele sa mnom. Razveden sam i trudio sam se da im nište ne nedostaje. Zbog toga sam i kobnog dana radio privatno, a sada jurim da organizujem sahranu za svoje dete - rekao je skrhani otac.