AKTUELNO

Jezivo otkriće u selu koje je već 2007. godine preživelo jedan masakr podiglo je Srbiju na noge.

Tela Raje Kazimirovića (73), njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić (76) i sestričine Dragane Jozeljić (53) pre tri godine pronađena su na njihovom salašu u selu Jabukovac kod Negotina, a u aprilu ove godine Maja Bađikić i Davor Pernić, poznati i kao Boni i Klajd, osuđeni su na 40, odnosno na 35 godina zatvora.

Jezivo otkriće u selu koje je već 2007. godine preživelo jedan masakr podiglo je Srbiju na noge. Od prvog momenta razne teorije ispredale su se o životu, ali i smrti domaćina Raje, koji je na salašu godinama živeo osamljen sa starom majkom Dragicom. U posetu, baš tih dana, došle su im Ljubinka i Dragana, koje su živele u inostranstvu.

Foto: Tv Pink Printscreen, Privatna Arhiva

Leševi u dvorištu

- Ubica je ispalio ukupno 10 hitaca. U Raju je pucao dok je bio na traktoru. Četiri metka mu je ispalio u grudi i jedan u glavu. Žene su ubijene sa po dva hica, direktno u glavu. Rajinu sestru metak je pogodio u usnu i završio u lobanji. Ubica nije promašio nijednom - rekao je izvor nakon pronalaska tela.

Nekoliko nedelja kasnije lisice na ruke stavljene su meštaninu Davoru Perniću, koji je u policiji priznao zločin i naveo da je to uradio kako bi platio lečenje svojoj ljubavnici. Iako je Pernić u početku tvrdio da je masakr na salašu izveo sam, posle nekog vremena se slomio i rekao da mu je u svemu pomagala Maja Bađikić, s kojom je bio u ljubavnoj vezi, a da su Kazimiroviće poubijali jer su mislili da na imanju kriju blago, iako su na salašu našli svega 300 evra.

Klupko se odmotavalo, a kada se saznalo da je Maja mozak zločina, cela Srbija bila je sleđena.

Foto: Instagram.com

Negirala zločin

- Maja je sve vreme negirala zločin, ali je i ona uhapšena po povratku iz Austrije, gde je otišla kako bi posetila muža - podseća naš izvor i dodaje da se u optužnici navodilo da je Bađikićeva pucala u Raju i njegovu majku Dragicu. Iako se Bađikićeva sve vreme branila i govorila da nema veze sa zločinom, Viši sud u Negotinu osudio ju je na 40 godina zatvora, dok je Perniću izrečena kazna od 35 godina robije.

Zločin iz 2007. godine: Radosavljević ubio devetoro

Najpoznatiji zločin u Jabukovcu dogodio se krajem jula 2007. godine, kada je Nikola Radosavljević u nervnom rastrojstvu pobio devet komšija i rođaka. On je verovao da je pod uticajem crne magije, a kaznu izdržava u Specijalnoj zatvorskoj bolnici.

- Pre izricanja presude tužiteljka Ksenija Branković predložila je sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 35 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio. Kako se tada čulo od tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako se dalje navodi, rekla da je teško obolela i da joj je neophodan novac - preneli su mediji.