AKTUELNO

Posle jučerašnje drame oko otmice bebe u Kruševcu Kurir je posetio porodicu otetog dečaka. Majka je bila odsutna, a kako smo saznali otišla je kako bi se izolovala i odmorila posle traume koju je preživela. Međutim, njen otac (74) je na Molbu Kurira bio spreman da sa nama podeli detalje razgovor.

- Moja ćerka živi u vanbračnoj zajednici sa svojim verenikom, a 30. juna su dobili sina. Muž joj radi na Koridoru u jednoj beogradskoj firmi i zbog posla je često odsutan od kuće. Ćerka je nezaposlena, i zbog toga je bila prinuđena da daje časove engleskog jezika deci iz Kine, čiji roditelji žive i rade u Kruševcu.

Inače, ona je diplomirala španski i engleski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu i više godina je radila u Kini. Zbog epidemije korone vratila se u Srbiju, kaže deda bebe koju je bebisiterka otela, ali je ubrzo i pronađena.

- Moja ćerka je želela da pronađe bebisiterku koja bi joj čuvala bebu dok održava nastavu. Ovu gospođu je našla preko fejsbuka, a preporuku je dala i njena dobra drugarica. U četvrtak i petak bebisiterka je bila sa mojom ćerkom u njenom stanu da se upoznaju i kako bi se beba navikla na nju, a u subotu i nedelju nije dolazila, prema dogovoru.

Ostavila je dobar utisak i stekla ćerkino poverenje, ali je ona slikala bebisiterku, kopirala ličnu kartu i uzela broj telefona, što je kasnije mnogo pomoglo policiji da brzo i efikasno reši slučaj.

Bebisiterka je juče došla na posao, uzela bebu ujutru i rekla da će da je prošeta do Pionirskog parka, a to je par stotina metara od stana. Dozvolila joj je sat vremena šetnje, a viberom su se stalno dopisivale. Kada je ćerka htela da preuzme bebu bebisiterka više nije bila dostupna na telefonu. Nešto kasnije se javila i obećala da će doći za par minuta.

Foto: PINK.RS/Pixabay.com

Ja sam otišao u park, ali je tamo nije bilo, što je nam je upalilo lampicu za alarm, a ćerka je odmah zatražila pomoć policije.

- Kruševačka policija zaslužuje sve pohvale za brzinsku reakciju i efikasnost. Napisaću pismo Policijskoj upravi u Kruševcu i MUP-u Srbije i izreći velike pohvale za njihov besprekoran rad i izraze duboke zahvalnosti za njihovu porofesionalnost. Svaka im čast, u jednom dahu izgovara naš sagovornik.

- Vidi se da nam je dete preživelo šok. Ona je bebu vozila u dečijim kolicima oko pet kilometara samo u jednom pravcu i to po jučerašnjem vrelom danu, jer na tom putu nema hladovine. Policija je ekspresno reagovala i vrlo brzo identifikovala poziciju bebisiterke, pronašla je u kući u njenog bivšeg partnera u prigradskom naselju Mudrakovac, dete preuzela i pozvala Hitnu pomoć i majku.

Doktori su konstatovali da je dete zdravo, dobro i nepovređeno. Da podsetimo, bebisiterka je bebu juče faktički otela i odvela u Mudrakovac da bi je bivšem partneru predstavila kao njihovog sina. Njegova majka nam je rekla da oni nisu ništa krivi i da su izjave dali policiji, pa nema potrebe da sve ponavljaju.

Autor: