AKTUELNO

Četiri člana klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odnosno Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević, Željko Kodžić i Srđan Lalić - žele da ispričaju sudiji sve o ubijanju ljudi, po čijem nalogu su radili monstruozna dela, koji su motivi bili i ko je imao koju ulogu

Četiri člana klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odnosno Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević, Željko Kodžić i Srđan Lalić - žele da ispričaju sudiji sve o ubijanju ljudi, po čijem nalogu su radili monstruozna dela, koji su motivi bili i ko je imao koju ulogu

Sve je počelo pre mesec dana u Specijalnom sudu kada se optuženi Srđan Lalić ponudio da postane svedok saradnik protiv grupe koja se tereti za teške zločine. On je sklopio i sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, pa će tako njegova kazna zatvora iznositi 18 godina.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, MUP Srbije, E-Stock/Miloš Rafailović

On je bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa Skaj aplikacijom, prema dosadašnjim informacijama IT-jevac je mučio, seckao i mleo žrtve.

U javnosti je poznat po fotografiji sa Belivukom na kojoj se smeje dok drži glavu ubijenog, posle čega je dobio nadimak "Veljin nasmejani koljač". Imao je i posebnu ulogu kada je reč o bunkeru koji se nalazio u sklopu stadiona Partizana.

I ranije je Lalić pokušavao da dobije povlašćeni status i tako izbegne najstrožiju kaznu, a pred sudijom je navodio i da je sve radio po nalozima Belivuka i Miljkovića kojima nije smeo da se suprotstavi, jer ih se plašio.

Svoju krivicu priznao je i zatvorski stražar Željko Kodžić, zbog čega se očekuje da će biti osuđen na dve godine i dva meseca zatvora. Kodžić je govorio da je Belivuka i Miljkovića upoznao dok su 2017. godine bili u pritvoru Centralnog zatvora zbog ubistva karatiste Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda. Kodžić je tada 461 dan bio zadužen za Belivukom nadzor.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović, Koca Sulejmanović


Na 15 godina zatvora trebalo bi da budde osuđen Bojan Hrvatin, prvi pripadnik klana koji je već robijao zbog ubistva navijača 2005. godine, a detaljno je sudiji ispričao kako su izvršena 4 ubistva u kući strave u Ritopeku.
Godina manje iza rešetaka očekuje Nikolu Spasojevića, kuma Marka Miljkovića koji je na Skaj aplikaciji koristio nadimak "Topalović". On je sudu za sada otkrio tri lokacije na kojima je klan obavljao likvidacije.

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića trereti se za pet ubistava i još dva u proširenoj optužnici, a očekuje se da će Lalić, Kodžić, Hrvatin i Spasojević, svojim izjavama pomoći da se reše, za sada, mnogi slučajevi surovih likviddacija koje su šokirale region.

Autor: