AKTUELNO

Srđan Lalić, poznatiji kao "koljač" Velje Nevolje, otkrio je šokantne detalje o ubijenom kumu Marka Miljkovića, desnoj ruci klana Veljka Belivuka.

Srđan Lalić (36), poznatiji kao “nasmejani koljač”, pripadnik klana Velje Nevolje i njegov saradnik, sklopio je sporazum sa Tužilastvom za organizovani kriminal da za kaznu od 18 godina zatvora svedoči o svim zločinima klana. On je navodno spreman da preda istražiteljima celokupno blago ovog zloglasnog klana, koje je sakriveno u kriptovalutama! Reč je, navodno, o nekoliko desetina miliona evra, mahom u bitkoinima, ali i drugim kriptovalutama.

Lalić je u međuvremenu odlučio da ispriča i nove detalje i to posebno ono što zna o drugim do sada neistraženim likvidacijama. Prema nezvaničnim informacijama, investitor sa Zvezdare, Mirko Kojić Koja, koji se vodi kao nestao i dalje, otrovan je, a potom su njegovi ostaci uništeni u industrijskoj mašini za mlevenje mesa u kući strave u Ritopeku. Reč je o kumu Marka Miljkovića koji je bio jedan od optuženih za ubistvo njegovog drugog kuma Vlastimira Miloševića.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

"Kakav sam ja kralj! Ubio sam dva kuma", uhvaćena je Miljkovićeva prepiska preko “Skaja”.

Lalić je navodno sada ispričao i zašto je ubijen Kojić, a pominje se da su se Belivuk i Miljković plašili jer mnogo zna o njima, a bili su odlučili i da mu otmu poslove sa izgradnjom objekata na Zvezdari.

"Najintrigantnija je Kojićeva uloga u ubistvu na šinama. Na osnovu antropološke analize stojećeg snimka nad zornih kamera u Ulici 27. marta, gde se dogodio zločin, utvrđeno je da u Miloševića na šinama, kako se sumnja, pucao Miljković. Hice mu, iako je već ranjen, ispaljuje direktno u glavu i tako ga ‘overava‘. Belivuk je prema podacima istrage bio u automobilu koji je kupio Kojić", navodi izvor iz istrage.

Foto: TV Pink Printscreen

Vrlo brzo posle zločina Belivuk i Miljković su uhapšeni, ali je Kojić uspeo da pobegne. Za ubistvo Miloševića sudilo se svoj trojici, Kojiću u odsustvu, ali su im izrečene oslobađajuće presude. O investitoru sa Zvezdare i Miljkovićevom kumu u to vreme se vrlo malo znalo. Poslednji put o njemu se čulo kada je uhapšen na aerodromu u Sarajevu 25. marta 2019. godine po poternici Srbije i to upravo zbog ubistva na šinama. Izručen je našoj zemlji, ali je ubrzo pušten jer je utvrđeno da je pravosnažno oslobođen optužbi.

"Posle nekoliko meseci u Beogradu se Kojiću izgubio svaki trag. U prvo vreme se mislilo da se opet sklonio, ali je onda njegov nestanak i zvanično prijavljen. Stizale su informacije sa ulice da je ubijen", kaže izvor iz istrage.

Navodno mu je otrov stavljen u hranu. Kad je preminuo u stravičnim mukama, odlučili su da telo uklone tako što su i njega samleli, a ostatke bacili u Dunav.