AKTUELNO

Jeziva tišina, muk, pustoš - tako je danas u Cetinju nakon stravičnog zločina u kojem je Vuk Borilović ubio 10 ljudi, među kojima i dvoje dece.

Borilović se juče oko 15.30 sati popeo na sprat kuće i ušao u stan kod svojih podstanara.

Na vratima je ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku - Natašu Pajović Martinović.

Foto: TV Pink Printscreen

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”. Potom je krenuo u žutu, pa u belu kuću.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sejao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle Nataše i njene dece, u sledećoj komšijskoj kući je ubio starije sugrađane - Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog ujaka Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Foto: TV Pink Printscreen

Zatim je, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija - Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada.

Foto: TV Pink Printscreen

Ubijen je ispred bele kuće, gde se još uvek vide tragovi krvi.

Autor: