AKTUELNO

Ishod ove potrage za sada nije poznat, ali počiniocu ne bi bilo teško da se otarasi oružja, s obzirom da se je na pedesetak metara dalje Nišava koja je znatno podigla vodostaj

Policija je nastavila uviđaj na mestu noćašnjeg ubistva dvadesetšestogodišnjeg Nišlije Stefana S. kojeg je, kako se sumnja, nožem usmrtio njegov sugrađanin F.P. (30) koji se tereti za teško ubistvo.

Pripadnici odeljenja policije i jedan inspektor Odeljenja kriminalističke policije, pažljivo su pretražili terasu kafića na kojoj je došlo do krvavog obračuna, širi deo Ulice 7. jula, gde se ovaj ugostiteljski objekat nalazi ali i susedne Ulicu Strahinjića Bana i Orlovića Pavla. Policajci su zagledali ispod parkiranih vozila, pregledali žardinjere i travnate površine u potrazi, kako se pretpostavlja, za nožem kojim je zločin izvršen.

Ishod ove potrage za sada nije poznat, ali počiniocu ne bi bilo teško da se otarasi oružja, s obzirom da se je na pedesetak metara dalje Nišava, koja je od sinoć, zahvaljujući kišama, znatno podigla vodostaj.

Po svemu sudeći, policija neće imati težak posao da obezbedi dokaze protiv izvršioca s obzirom na to da se krvavi obračun dogodio pred velikim brojem svedoka. Na licu mesta vidljiv je papirni ubrus sa tragovima krvi što svedoči da je neko od prisutnih gostiju, pokušao da pomogne ranjenima.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

Kako nam je potvrđeno u Hitnoj pomoći, oni su dve osobe prevezli do Urgentnog centra UKC Niš, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi je rečeno da je jedan od njih stigao bez vitalnih znakova s obzirom na to da je zadobio fatalnu povredu u levu stranu grudnog koša. Ustanovljeno je da se radi o mladom Stefanu, radniku obezbeđenja niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

Njegova porodica nije želela da primi novinare, ali su njihove komšije kazale da je Stefan bio izuzetan momak koga svi oplakuju.

Iste reči za mladića imale su i njegove kolege iz niške bolnice koje su posvedočile da je imao velike planove, te da je imao ozbiljnu vezu sa devojkom koja je zdravstveni radnik u ovoj ustanovi. Sudeći po njegovim fotografijama sa Fejsbuk profila, mladić je voleo da se bavi lovom i bio je uspešan u tome. Takođe, bavio se voćarstvom pa je u jednom selu u okolini Doljevca imao veliki zasad višanja.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Njegov drug Milan Cvetković zadobio je teške telesne povrede opasne po život jer je uboden u jetru zbog čega je operisan. U UKC je rečeno da je nakon hirurške intervencije u stabilnom stanju. Njegova majka Ljiljana kazala je da je sin vikendom običavao da izlazi u Niš, što je učinio i sinoć te da je za tragediju saznala jutros od njegovih drugova.

Policija je saopštila da se F.P. tereti za teško ubistvo koje je kvalifikovani oblik ovog krivičnog dela.

Pretpostavlja se da se Više javno tužilaštvo odlučilo da F.P. goni za najteže krivično delo, s obzirom na tačku 3. člana 114. Krivičnog zakonika koji predviđa da će se za teško ubistvo teretiti onaj ko drugog liši života i pri tom sa umišljajem dovede u opasnost život još nekog lica.

Za teško ubistvo zakon propisuje kaznu zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor.

Autor: