AKTUELNO

Bio je dobar momak, gradski lik i odličan muzičar. Sve najblje o njemu mogu da kažem, sve nas je šokirala vest o njegovoj smrti koju smo pročitali u medijima.

Ovim rečima počinje priču Stefan Milošević, muzičar iz Aleksinca i prvi komšija Ivana Dragičevića (39) gitariste iz tog grada, koji je 9. septembra nađen mrtav u šumi u Italiji a koji se smatrao se muzičkom ikonom Vićence. Ivana u rodnom gradu na Moravici svi pamte kao dobrog mladića koji se u probijanje muzičke scene u Italiji otisnuo pre pet godina.

-Zatečen sam, video sam vest u medijima. Poznavao sam Ivana, bio mi je prvi komšija. Sve najbolje mogu o njemu da kažem. U Italiju je otišao pre četiri, pet godina. Prvo mu je otišla majka u Italiju pa on. Vraćao se, pa otišao opet... Dok je bio u Aleksincu, svirali smo zajedno, odavno, u raznim rok bendovima. Šta se tamo dešavalo to ne znam, svi smo šokirani ovom vešću, kaže Milošević.

I dr Dušan Ostojić, poznati stomatolog iz Aleksinca, seća se Ivana kao dobrog mladića koji se od rane mladosti otisnuo u svet muzike.

-Ivan je bio super od malih nogu, oduvek ga je interesovala muzika. U dvorištu u kojem je on živeo, bio je otvoren prvi studio u Aleksincu još dok je on bio dete. I kao deca kada se igraju u automehaničarskoj radnji pa se zainteresuju za automobile, tako se on igrao u prvom studiju u Aleksincu i zainteresovao za muziku. Bio je zaista dobro dete i kasnije dobar mladić. Nikada nije bio problematičan, nikada se za njega nije vezivalo ništa loše. Pokušao je da se probije na muzičkoj sceni u Aleksincu a pravi uspeh ostvario je tek u inostranstvu. Nije dugo vremena bio tamo, nekoliko godina pa je za sve je bilo iznenađenje kada se čulo za njegove uspehe u Italiji, kaže dr Ostojić.

Po rečima građana Aleksinca, Ivan ima rođenog brata u tom gradu koji se zbog bolesti, rano penzionisao, još sa 28.godina, i koji živi sam.

Da podsetimo, prema pisanju medija, telo srpskog gitariste pronađeno je u šumi u italijanskoj oblasti Montekio Mađore 9. septembra. Njegov nestanak bio je prijavljen nedelju dana ranije.