AKTUELNO

Strahinja Stojanović (30) ubijen je pre tačno dve godine kada je egzekutor putem daljinskog aktivirao bombu koja je bila ispod njegovog džipa BMW X5 na Novom Beogradu.

Eksplozivna naprava, podsetimo, bila je ispod njegovog sedišta, pa je samo on dignut u vazduh iako je u trenutku napada s njim bila i njegova devojka Kolumbijka Sonja Suaerez Gomez (48). Istražitelji su nakon sedam dana opsežne istrage kao osumnjičenog označili Milivoja L. iz Velike Gradiške koji se i danas nalazi u bekstvu, a za njim je raspisana i Interpol poternica.

- Stojanović je određeno vreme pre ubistva bio na meti egzekutora koji ga je pratio u stopu. Plaćenom ubici nije bilo teško da upadne u Stojanovićevu svakodnevnu rutinu, s obzirom na to da se on pre likvidacije nije skrivao, već se slobodno kretao - kaže sagovornik i nastavlja:

- Kobnog dana Strahinja je sa devojkom krenuo na auto-trke na Ušće iz svog stana koji se nalazi na Galenici.

Foto: Instagram.com/soniasurezgmz

Ubica je maskiran i na električnom biciklu pratio Strahinjino kretanje i tog 13. septembra 2020.

- Egzekutor je osam kilometara pratio metu na električnom biciklu. Sumnja se da je Milivoje bombu, velike razorne moći, postavio ispod Stojanovićevog vozila i kada mu se ukazala pogodna prilika pritisao je dugme na mobilnom telefonu i džip BMW X5 je raznet - navodi sagovornik.

Bomba je aktivirana u Ulici Omladinskih brigada i tada je nastala opšta pometnja i panika.

- Od siline detonacije, vozilo u kom je bio par, bukvalno je bilo prepolovljeno. Stojanović je ležao na ulici raznetih nogu, dok mu je Sonja držala glavu u naručju. Preminuo je po prijemu u bolnicu, a ona je prošla bez povreda - podseća sagovornik.

Ubijeni Stojanović bio je poznat policiji, hapšen i osuđivan više puta, a dovodio se i u vezu sa ubistvom advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. Navodno je bio blizak i ekipi osuđenoj za ubistvo Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Foto: Tanjug Video/Pink.rs

Gola slika na spomeniku

Strahinja Stojanović sahranjen je na Novom bežanijskom groblju, u takozvanom elitnom delu, gde grobnica košta vrtoglavih 20.000 evra. Stojanovića je na večni počinak tada ispratilo stotine ljudi, a njegova sahrana je i snimana od strane porodice. - Nakon njegove sahrane porodica je podigla i spomenik sa pomalo čudnom fotografijom, na kojoj je Stojanović go do pojasa. Inače, zaista je retkost da se porodica odluči za takvu vrstu slike - kaže izvor.

Povređena Mis Marbelje

Strahinja Stojanović je pre nego što je ubijen 2020. još jednom bio na meti napadača i to 2018.

Foto: Instagram.com

- Plaćene ubice su 11. avgusta 2018. postavile, takođe, ispod Strahinjinog automobila eksplozivnu napravu. U tom napadu tada je deblji kraj izvukla njegova tadašnja devojka Mis Marbelje Olac Bilbao Gonzales (24) koja je teško povređena - podseća izvor i dodaje da je ona tada slučajno povređena, jer je ta bomba bila namenjena Strahinji koji je nekoliko trenutaka pre eksplozije bio za volanom.