AKTUELNO

Išao je sa mnom kad krenem na gostovanja i nastupe. Tu je kada treba da se smrša, kuvamo čajeve i trčimo zajedno. Sve, sve smo, svuda uvek zajedno.

Ovako je Jelena Marjanović govorila o suprugu Zoranu, samo godinu dana pre nego što je mučki ubijena na nasipu u Borči i godinu i po dana pre nego što je za njeno ubistvo osumnjičen upravo on.

Jelenino telo pronađeno je u kanalu na nasipu 2. aprila 2016. godine. Na glavi je imala devet rana brutalno zadatih oštrim predmetom. Njen nestanak, dan ranije, prijavio je upravo Zoran koji je rekao da je Jelena nestala kada se odvojila od njega i njihove ćerkice kako bi trčala po nasipu. Čak 17 meseci od ubistva, za svirepi zločin osumnjičen je Zoran. On se trenutno nalazi u pritvoru.

Pročitajte još: Policija PROVERAVA TELEFON ljubavnice Zorana Marjanovića?

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Pixabay

"Blic" je nedavno pisao o psihopatologiji odnosa ubijene Jelene i njenog supruga upravo najbolje opisane kroz ono o čemu su i Zoran i Jelena uvek pričali: da se njih dvoje nikada ne razdvajaju i svuda idu zajedno. I do prodavnice, i apoteke, ali i na nastupe gde bi sedeo odmah pored bine i budno posmatrao ljude u njenoj blizini... Nije je puštao samu ni na trčanje. Na jednom od njihovih zajedničkih odlazaka na trening Jelena je i ubijena.

Jelena je o Zoranu, njihovoj ljubavi i braku, javno uvek pričala sve najlepše. Međutim, u svakom njenom intervjuu isticalo se isto...

- Zoran je bio moja ljubav na prvi pogled. Ta ljubav traje 13 godina - rekla je Jelena 2015. godine u jednoj emisiji.

Foto: Printscreen Facebook

- Prvi put sam ga videla kada sam imala 12 godina, i već tada mi se dopao, ali on je bio frajer. Za mene je mislio samo da sam mala, slatka, klinka. On je tada imao 18 godina, izlazio je u grad, imao devojke, a ja sam bila klinka koja se još ljuljala na ljuljašci. Na ljuljašci sam i bila kada sam ga prvi put "snimila" - ispričala je tad Jelena.

Kako je objasnila, nakon tog susreta, njih dvoje se narednih par godina nisu videli.

- Imala sam 16 godina kada smo se ponovo sreli. Kada sam napunila 17 započeli smo vezu, zabavljali se dugi niz godina, i na kraju odlučili da ljubav krunišemo brakom. A kao šlag na tortu dobili smo devojčicu koja je pola on, a pola ja - ispričala je tada pevačica.

Foto: e-stock Miloš Rafailović/Informer

Na pitanje voditeljke da prokomentariše svoj brak, Jelena je tvrdila da je sve u najboljem redu, i da se ona i Zoran "nikada ne razdvajaju."

- Znam ono kad kažu pred kamerama sve super, a zapravo nije... Ali mi se stvarno toliko pomažemo, držimo se kao nokat i meso - rekla je tada Jelena.

A potom je objasnila kako njihov radni dan izgleda.

Jelena je u tom intervjuu istakla da ona veruje da je upravo to što se ne razdvajaju recept za dobar brak.

Na pitanje novinarke koliko je stvarno dobro što njih dvoje toliko vremena provode zajedno, Jelena je rekla:

- Da je drugačije možda bi bilo povuci-potegni.

Koliko je Zoranov i Jelenin odnos otišao u krajnost, govori upravo činjenica da je Zoran sa Jelenom išao baš na sve njene nastupe, govorio joj šta će da obuče...

Da sve nije baš toliko sjajno, govorili su brojni svedoci na njenim nastupima koji su prisustvovali Zoranovim ljubomornim ispadima.

- Stajali su uz scenu, on nije hteo da se pomeri od nje. Sve vreme su se svađali, nije hteo da je pusti ni za trenutak. Ona je posle nastupila prikrivajući tugu, dok je on sve vreme gledao ko šta radi i nije se odvojio od bine - ispričao je jedan od posetilaca na njenom nastupu.

Zoranova kontrola nad Jelenom tek je samo jedan od prvih elemenata koji ukazuju na potencijalne probleme poput zlostavljanja. Psihijaatr Milana Milić za "Blic" je prokomentarisao njihov neuobičajen odnos.

- Obično su kontrolori ljudi koji se regrutuju za potencijalne zlostavljače. Ako je to bio njegov zahtev (da svuda ide za njom), to onda liči na ljubomoru, a zahtevao je da ide svuda s njom kako bi bio siguran da ga neće prevariti, da neće imati kontakt sa nekim muškarcem - objasnio je Milić.

Kako je rekao, u slučaju Jelene i Zorana ne postoji potpuna slika jer nije poznato da li je ona samovoljno pristala da živi u takvom odnosu, ali postoje stvari koje jasno ukazaju na patologiju.

"Savršen odnos" krije probleme

Forenzički psiholog Milan Kostić objasnio je za "Blic" da Zoranovi i Jelenini iskazi u kojima potenciraju taj savršeni odnos zapravo kriju nešto više.

Foto: Facebook

- To je nešto u šta svako ko se bavi ovim poslom može da posumnja. Tu postoji potreba da se prenaglašavanjem savršenog prikrije nešto što je daleko od toga i što krije često sasvim suprotne epizode, ako ne i trajne odnose između partnera - naveo jeKostić.

Da je Zoranovo ponašanje uticalo na Jelenu koja je vremenom postala njegovo "vlasništvo" govori i to što je Zoran bio Jelenin prvi dečko, a kao takav mogao je da je modeluje kako je želeo.

- Mladim osobama može da se implementira i da se takav odnos gde je ona rob "proda" kao normalan. Tada žrtva postaje zavisna od njega - objasnio je.

VRATILA SE NA SCENU ZBOG ZORANA

Pevačica je u emisiji godinu dana pre nego što je ubijena rekla da se na scenu vratila upravo na insistiranje svog supruga. Naime, Jelena se nakon smrti oca i strica borila sa depresijom. Od stresa je izgubila glas i prestala da peva. Međutim, Zoran ju je naterao da ponovo počne da nastupa.

- Posle nekoliko godina sam se vratila na javnu scenu na njegovo insistiranje. Desilo mi se svašta nešto i izgubila sam oca. Tada sam se povukla i rekla mu da nemam više želju da se nigde pojavljujem. Radili smo iza scene u studiju, ali Zoran je govorio: "daj, ajde, talenat si dobila od Boga, šteta da propadne". A ja sam brinula kako ću uskladiti sa detetom sve to. On je insistirao i eto... - ispričala je tada Jelena.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'