AKTUELNO

Ljiljana Velimirović (54), koju je danas oko 14 sati nožem ubio bivši muž Robert Velimirović u stanu u ulici Sergeja Jesenjina, u subotičkom naselju Ker, nije nikada prijavljivala nasilje u porodici, ali "Blic" saznaje da je trpela maltretiranje zbog čega se i odavno razvela od njega.

Robert je nakon počinjenog ubistva pobegao i policija intenzivno traga za njim.

Kako su za "Blic" ispričale Ljiljanine prve komšije, nesrećnu ženu ubio je čovek od kog se razvela jer je pio i maltretirao je porodicu.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

Ljiljana se nakon razvoda doselila nazad kod majke u stan u Keru, a pre toga je sa Robertom živela, osim u stanu u Keru i u subotičkom naselju Prozivka. Njih dvoje imaju ćerku koja se školovala u Beogradu, a zatim se odselila u Englesku, i Ljiljana je bila izuzetno ponosna na svoju jedinicu.

- Ljiljanu znam još kada je bila mala, igrala se ovde pred zgradom s mojom decom. Znam da ima jednu ćerku koja je otišla u Englesku. Čula sam kada je njena majka Ljubica rekla policiji da je mislila da je Robert došao da se pomire. Pustila ga je u stan i verovatno je Ljiljana odbila pomirenje, i on je onda ubio. Bili su rastavljeni dugo. Mislim da je radila u fabrici "Osmi mart", gde se prave čarape i čipke, a pre toga je radila u prodavnici. Sa Ljiljanom smo uvek stali i pričali, bila je divna žena. Od sudbine se izgleda ne može pobeći. Teško jadnoj majci njenoj, ćerku više nema, a unuka daleko – kaže komšinica iz susednog ulaza Slavica S.

I komšije iz ulaza u kom je stanovala Ljiljana kažu za "Blic" da je godinama živela sa majkom. Roberta se sećaju iz viđenja, dok su njih dvoje još bili u braku.

- Ne znam da je dolazio ovde od kada su razvedeni, nismo ga viđali, jako dugo nisu zajedno. Ljilja je bila duša od žene, a on alkoholičar. Nisam znala, ali sam čula danas da je on oduvek pio, da ga niko nije voleo i niko se nije radovao što je Ljilja s njim. Svima je laknulo kada su se razveli. Po svemu sudeći, ceo život ih je maltretirao i na kraju joj je presudio – kaže žena koja je poznavala Ljiljanu Velimirović.

Nakon uviđaja, koji su radili policija i predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Subotici, stan u kom je ubijena žena živela je zapečaćen, a njeno telo po nalogu VJT biće poslato na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Foto: Facebook.com/privatna arhiva

Prema rečima poznanice ubijene Ljiljane, ona je radila u više prodavnica kao trgovac, uvek je bila nasmejana, za svakog je imala lepu reč i umela je da uživa u životu, a ove godine je dosta i putovala.

Ljiljanu je Robert ubio u stanu u kom je živela sa majkom
-Srele smo se nedavno, i kao i uvek, s osmehom mi se obradovala. Nismo bile jako bliske, ali sam je volela. Draga, dobra, kulturna, s merom uvek raspoložena za razgovor. A bivši muž je, kako čujem, bio ološ. Čovek koga niko nije ni prihvatao jer je pio. Udala se za njega takvog, ali su ljudi poštovali njen izbor, a kada se razvela svima je laknulo – kaže Subotičanka i dodaje da je Ljilja bila osoba koja ni mrava ne bi zgrazila.

- Došao je da se pomire, navodno. Ali ko zna šta je tom čoveku bilo u glavi i zamilite kakav je bio kada je mogao da je ubije, a sigurna sam da je ona i prema njemu bila dobra i fina – zaključuje.

Autor: