AKTUELNO

Serijski silovatelj Igor Milošević (44) iz Beograda pušten je na slobodi 20. septembra kada je odslužio zatvorsku kaznu od 15 godina.

Za Miloševićem je nakon serije silovanja 2007. godine policija krenula u potragu. Potraga je trajala četiri dana. Uhapšen je 20. septembra oko 19:30 časova na Adi Huji na Karaburmi.

Kamere televizije Pink tada su zabeležile i trenutak hapšenja serijskog silovatelja. Njemu su pripadnici policije stavili lisice na ruke, ugurali ga u auto i odvezli.

On je više puta osuđivan zbog silovanja i krađa, a prvi put je napao 1992. godine, kada je imao samo 14 godina.

Foto: Printscreen YouTube

Milošević je za samo tri dana napao devet žena, od kojih je 4 silovao. Pušten je na slobodu 2001. godine, ali ga zatvor nije "popravio", pa je samo mesec dana nakon izlaska sa robije opet napao. Tada je silovao jednu ženu i počinio osam razbojništva.

U jednom kozmetičkom salonu silovao je M. A. i opljačkao. Ušao je u radnju i tražio kremu, potom je video da se ključ od salona nalazi u bravi, iskoristio je to, zaključao salon i odvukao devojku u solarijum gde ju je silovao. Tada je osuđen na 10 godina, ali je iz "Zabele" izašao posle 5 i po godina. Njegov pohod se nastavio po izlasku iz zatvora.

Foto: Printscreen YouTube

U septembru 2007. ušao je u jedan butik u Ulici Maksima Gorkog i silovao prodavačicu, a po izlasku iz radnje ukrao je jaknu i novac. Međutim, Milošević se tu nije zaustavio, pa je sutradan ušao u optičarsku radnju u Ulici vojvode Stepe i uz pretnju nožem ukrao pare, zlatan lanac i naočare. Posle intenzivne potrage uhapšen je 20. septembra.