AKTUELNO

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Brogradjanin D.К. (28) znog sumnje da je vozeći u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nezgodu na autoputu Beograd - Šid, u kojoj je poginula Marija Pavlović (35), srpska rukometašica i član tima ŽRK "Temerin".

Osumnjičeni je saslušanju iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom D.K. odredi pritvor.

Njemu se na teret stavlja da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Sumnja se da je u nedelju oko 3 časa posle ponoći, na autoputu Beograd - Šid, u smeru ka Beogradu, pre skretanja ka naselju Grmovac, svojim vozilom marke „pasat“ naleteo na vozilo „opel astra“ koje, od siline udarca, izletelo sa kolovoza i probilo zaštitnu ogradu autoputa.

Pavlovićeva koja je vozila „opel astru“ od zadobijenih povreda preminula je na licu mesta, dok je osoba koja se nalazila na mestu suvozača zadobila povrede i prevezena je na Urgentni centar.

Alkotestiranjem je ustanovljeno da je D.К. upravljao vozilom sa 1.39 promila alkohola u krvi.

#Marija Pavlović

#saslušanje