AKTUELNO

Istražni organi Srbije su obavešetni o likvidaciji Radoja Zvicera, prenose mediji. Međutim, zvanične podatke po protokolu bi trebalo da da Europol. On je ubijen u kući u Panami. Ranije je Republika objavila da je Zvicer ubijen.

Večeras nešto posle 20 časova u Panami je ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, potvrđeno je medijima.

Kako navode tamošnji mediji, Zvicer je ubijen u pristustvu saradnika u iznajmljenoj vili.

Vođa "kavačkog" klana Radoje Zvicer smatra se jednim od najvećih švercera kokaina na svetu.

Prvi put se spominje 2017.

Njegovo ime pojavilo se prvi put u javnosti u decembru 2017. godine, kada je objavljen 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o "kavačkom klanu", vođi ove grupe i njenim članovima.

Tada su otkriveni detalji koji nisu bili spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,"kavačkog klana", služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Šverc kokaina i bekstvo

Vođa "kavačkog" klana, koji se smatra jednim od najvećih švercera kokaina na svetu, već u martu nije zatečen u svojoj kući u kotorskom naselju Kavači. Crnogorska policija upala mu je u kuću 28. marta. Njegovo bekstvo se poklopilo i sa otkrićem holandske policije koja je razotkrivajući distribuciju kokaina na prostoru skandinavskih zemalja i prateći rute došla upravo do "kavčana" i plana likvidacije.

Tom prilikom je raskrinkan plan koji je napravljen za ubistvo Podgoričanina Milića Minje Šakovića, za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, koji je, dok je bio živ, bio prijatelj i šef Velje Nevolje.

Pokušano više atentata

Na njega je pokušano više atentata. Zvicer je izrešetan predprošle godine usred dana dok je džogirao u blizini svog stana u Kijevu.

Radoje Zvicer jedan je od uticajnijih ljudi u podzemlju poslednjih godina. On je, uz Slobodana Kašćelana, označen kao vođa kavačkog klana, za koji se vezuje trgovina narkoticima, ubista i brojna druga krivična dela.

Autor: