AKTUELNO

Vukotićev kum je pesmu „Vojna pošta” grupe Zana postavio na Instagram u subotu veče.

Radoje Zvicer je ipak živ! Uprava policije Crne Gore je preko svojih partnerskih službi dobila potvrdu da muškarac ubijen u Panami nije Radoje Zvicer, saznaje portal Standard.

Policijske informacije, prema saznanjima Standarda, ukazuju da ubijeni muškarac fizički ne liči na šefa „kavačkog klana” Radoja Zvicera. U kog pucaš noćas ti dok na mrtvoj straži bdiš. Da l’ te plaše vukovi, da l’ te brane drugovi. Ko ti noćas drži strah dok ti vetar ledi dah – ovaj deo pesme objavio je na svom Instagram profilu Mateja Đ., kum ubijenog Jovana Vukotića (42), vođe „škaljarskog klana”, a objava je očigledno upućena Radoju Zviceru, šefu „kavačkog klana”, za koga je 30. septembra u medijima objavljeno da je ubijen.

Vukotićev kum je pesmu „Vojna pošta” grupe Zana postavio na Instagram u subotu veče, dan nakon što je odjeknula vesta da je informacija o ubistvu vođe „kavčana” bila lažna.

Njime je, očito, preko društvenih mreža poručio vođi „kavačkog klana” da nije bezbedan i da će platiti za ubistvo njegovog kuma.

SMRT OBJAVLJENA NA TIKTOKU

Mateja Đ. je sin Balše Đ., Vukotićevog kuma iz Crne Gore, koji se prvi oprostio čituljom od Vukotića.


Informaciju o ubistvu Zvicera, koja je 30. septembra uveče objavljena na Tiktoku, na stranici jedne grupe koja se bavi poslovima „škaljarskog klana”, Mateja Đ. je prokomentarisao postom na Instagramu.

– Slavimo, slaavimo ovaj divan dan – naveo je mladić, a nakon informacije da identitet ubijenog treba da se utvrdi, Vukotićev mladi kum je objavio novi stori: – Moraće da utvrđuju zubnim kartonom, nadam se da mu je glava prosuta.


Uz to, preko mreže se obratio Zvicerovoj ćerki.

– Ako može, ja bih da utešim ćerku – ironično je prokomentarisao Vukotićev kum.

Pored toga, postavio je sliku Jovana Vukotića na kojoj puši i uz nju napisao: „Čisto za arhivu za ovaj dan”, stavljajući uz komentar znak pobede. I dok su se „škaljarci” radovali, Zvicerova ćerka je kačila pesme na svom Instagram stori.

Na jednom od njih je objavila snimak na kome se čuje pesma Nikolije „Bez nakita”, šaljući poruku da joj otac nije ubijen u Panami. Posebno je naglašena strofa u kojoj Nikolija poručuje: „U mraku da te izgubim, ne dam, ne dam, ne dam te, brzo bi te ukrali dušmani”.

PROBNI BALON

Kriminolog Dobrivoje Radovanović ističe da je vest o Zvicerovoj smrti namerno plasirana.

– Mogu pretpostaviti da se time želi videti reakcija suprotnog klana i izvući neka informacija, ako ne znaju gde se Zvicer krije ili da se otkriju ljudi koji nešto o njemu znaju. Ujedno može i da se ispipa ko bi preuzeo njegovu ulogu u slučaju smrti. Moguće i da je u pitanju neki novi treći klan koji raste i da je taj vođa to lansirao kao probni balon. Uvek postoje potencijalne vođe koje jedva čekaju da njihove šefove uhapse ili ubiju. Tu postoji jedino novac i sila, ništa drugo – smatra Radovanović.

Autor: