AKTUELNO

Da li je u pitanju slučajnost ili je njegovo otkriće bilo presudeno za hapšenje, pokazaće dalja istraga.

Komšija Zorana Marjanovića pronašao je 8. septembra ove godine na ulici u neposrednoj blizini kuće porodice Marjanović razbijeni mobilni telefon, u čijoj memoriji su bile slike, snimci i poruke ubijene Jelene.

Telefon, za koji se pretpostavlja da je ili Jelenin ili nekog od članova porodice Marjanović, komšija je odneo kući i pomoću kompjuterskog programa iz njega izvukao memorijske podatke.

Čim je video o čemu se radi, pozvao je policiju i predao im mobilni. Tačno sedam dana kasnije, Zoran je uhapšen pod sumnjom da je ubica! Da li je to slučajno i da li su možda upravo podaci iz ovog telefona dali policiji krunski dokaz za hapšenje?

Komšija G. Z., koji insistira na anonimnosti, kaže da je bio šokiran kad je otkrio šta se nalazi u razbijenom telefonu!

- Taj telefon je 8. septembra u blizini kuće Marjanovića sasvim slučajno pronašao moj otac. Doneo ga je kući, dao mi ga u ruke i rekao: Ajde vidi da li od ovoga može da bude nešto. Taj telefon je bio "samsung J5" sa polomljenim ekranom, izgledao je kao da je automobil prešao preko njega. Prikačio sam ga na kompjuter da vidim da li ima nešto u memoriji, a na ekranu se pojavila gomila Jeleninih slika, snimaka i poruka. Kada sam to video, nije mi bilo dobro - priča G. Z.

Naš sagovornik kaže da je u telefonu bilo na stotine fotografija i veliki broj video-zapisa ubijene pevačice i cele porodice Marjanović.

- Prvo sam pomislio da je to njen telefon, ali sam onda pronašao fotografije njenog spomenika na groblju, pa sam pomislio da telefon pripada Zoranovom ocu Vladimiru ili možda majci Zorici. Bilo je tu i slika i snimaka sa rođendana Jelenine ćerke Jane, porodičnih fotografija... Bila je čak i slika presude Zorici Marjanović za nadrilekarstvo... - priseća se on.

U prvom trenutku, kada je video sve to, pomislio je kako bi odmah trebalo da se otarasi telefona i da ga baci negde.

- Uhvatio sam se za glavu i rekao: Ćale bre, kud si ovo našao?! Iskreno govoreći, hteo sam da ga bacim u kontejner, ali onda mi je palo na pamet da će policija na njemu naći moje otiske, pa ću još ja da imam problema, a nisam ni kriv ni dužan... E, onda sam odlučio da ga odnesem u policiju - priča Zoranov komšija.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Prvo ga je, kaže, odneo u policijsku stanicu u Borči. Kad su čuli šta im je doneo, policajci su ga poslali u 'Belu kuću' (SUP Palilula, prim. aut.). Tamo su mu, međutim, rekli da telefon odmah odnese u sedište beogradske policije. U beogradskoj policiji inspektorima je ispričao sve o tome kako je našao telefon i šta je video u njemu.

- Dao sam izjavu, potpisao zapisnik i od tada me niko iz policije nije više kontaktirao. Sećam se samo da su me sigurno desetak puta pitali da li sam nešto od fotografija ili snimaka prebacivao na svoj kompjuter. Srećom, nisam to uradio, stvarno nisam - kune se G. Z., koji tražio da mu se ime ne objavljuje.

- Jelenino ubistvo je mesecima glavni događaj i zaista mi ne treba nikakav publicitet. I ovako se brzo saznalo da sam išao u stanicu u Borči, još da znaju da sam tamo nosio telefon od nekog Marjanovića, pa svi bi mi seli na vrat sa pitanjima šta je sve bilo na fotografijama! Živ ne bih ostao - navodi on

Podsetimo, Jelena Marjanović je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije sa više udaraca u glavu. Zoran je 15. septembra, posle 17 meseci istrage, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i trenutno se nalazi u pritvoru.

Pročitajte još: Jelena Marjanović imala TAJNI TELEFON?

#Hapšenje

#Policija

#Zoran Marjanović

'