AKTUELNO

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije u okviru akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u cilju očuvanja bezbednosti tokom praznika zaustavili su i isključili iz saobraćaja dva strana državljanina zbog učinjenih prekršaja nasilničke vožnje.

Policija je isključila iz saobraćaja dvadesetčetvorogodišnjeg bugarskog državljanina koji je na deonici auto-puta Šid – Beograd, od portala Kuzmin do portala Sremska Mitrovica, upravljao vozilom „mercedes“ prosečnom brzinom od 239,5 kilometara na čas.

Policijski službenici zaustavili su vozilo na auto-putu Beograd-Niš kod Smedereva, a prilikom zaustavljanja još jedan bugarski državljanin učinio je prekršaj prekoračenja brzine, jer se kretao brzinom od 224 kilometra na čas.

tridesetosmogodišnji nemački državljanin, koji je na deonici auto-puta Novi Sad – Subotica, od portala Bačka Topola do portala Žednik, upravljao vozilom „audi“ prosečnom brzinom od 241,3 kilometar na čas.

Protiv oba vozača podnete su prekršajne prijave zbog nasilničke vožnje.

Korišćenjem sistema za merenje prosečne brzine, policijski službenici Uprave saobraćajne policije za svega osam sati sankcionisali su gotovo 300 stranih državljana.

Autor: