AKTUELNO

U selu Gornja Trnava kod Topole noćas se desio svirep zločin bratoubistva kojem je, kako se nezvanično saznaje, prethodilo porodično nasilje i alkoholizam.

Naime, stariji brat Slobodan Aleksijević (33) ubio je mlađeg brata Nikolu (30), sam pozvao policiju i predao se. Do ove teške tragedije, kako se saznaje od komšija, došlo je usled narušenih porodičnih odnosa, a ubistvu je prethodila porodična svađa.

Prethodne večeri u njihovom domu došlo je do svađe i razbijanja predmeta u kući, a brat je bratu rekao "ovim nogarom od stola ću te ubiti". Nažalost, tako je bilo samo dan kasnije.

Braća su živela sa ocem koji je, kako se može čuti, mnogo puta spavao napolju i van kuće zbog svađa i prepirki u domu. Njihov komšija ističe da je više puta zatekao glavu kuće kako spava van svog porodičnog doma jer su se braća svađala i tukla.

"U blizini njihove kuće nalaze se moje njive koje obrađujem, više puta sam oca njihovog zatekao kako spava van kuće, bukvalno je bežao od kuće nije znao kud će, plašio se da policiji svaki put javlja i da drugi čuju za porodične probleme, a evo šta je dočekao. Jedan sin u zatvor, drugi pod crnu zemlju, a život je bio pred njima", priča komšija porodice Aleksijević.

Kako su rekli otac je pokušavao da smiri zavađenu braću, ali više puta je policija morala da interveniše kao i centar za socijalni rad.

Autor: