AKTUELNO

Ime Darija Đorđevića Dekstera (35), označenog kao bliskog saradnika klana Veljka Belivuka našlo se na spisku današnjeg hapšenja "Vračaraca" pod vođstvom Nikole Vušovića.

Spisak policije za hapšenje ove ekipe imao je mnogo više od 17 imena, ali pomenuti Dekster i Vušovićev partner Uroš Piperski izdržavaju zatvorske kazne u Beču i Lisabonu, dok su još jedanaestorica u bekstvu.

Đorđević se u Austriji sumnjiči zbog krađe 13 kilograma kokaina, vrednog pola miliona evra i 106.000 evra od suparničkog klana.

Osim krađe protiv njega se vodi istraga zbog sumnje da je umešan u ubistva.

Pljačka se dogodila 2019. godine, kao su on i šest njegovih saradnika namamili žrtvu tako što su mu rekli da žele da kupe 13 kilograma kokaina.

- Namamili su žrtvu u garažu i tamo ga napali. Ukrali su mu kokain vredan pola miliona evra, kao i 106.000 evra u kešu - naveo je tužilac na prvom suđenju u Beču.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Pre toga ovog krivičnog dela, Đorđevićevo ime se pominjalo tokom hapšenja grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića jer je njegovo ime navodno bilo na spisku nestalih osoba kojima se izgubio svaki trag, pa se nije isključivala mogućnost ni da je ubijen.

Međutim, u junu prošle godine, kada mu je policija stavila lisice na ruke, otkriveno je da je živ i da je i sam organizovao ogranak kavačkog klana koji re švercovao drogu u Beču. Inače, Đorđević važi za bliskog saradnika kavačkog klana, navodno je održavao kontakt sa Belivukom ali i Nikolom Vušovićem.

Nešto više se čulo i 2008. godine kada su u Kaluđerici, u sukobu dve grupe ljudi, koje su mediji tada označili kao kriminalne bande, smrtno stradali Vladimir Dosković i Dalibor Milenković, dok su dve osobe teško povređene.

Foto: E-Stock, Pink.rs, Tanjug

Isto tako, sa ovog spiska je uspeo da umakne i Uroš Piperski za koga se smatra da je bio gotovo ravnopravan na Vušovićem, ali samo zato što se nalazi u zatvoru u Portugalu.

Pored njih dvojice koji su iza rešetaka, u bekstvu su vođa Nikola Vušović, Nikola Mileković , Nikola Filipović (sin Bože Crnogorca), Miloš Pavlović, Radivoje Jovanović, Rašo Ban, Ivan Biletić, Jovica Sovilj, Miloš Andrijević, Rajko Topić kao i Petar Jevtić.

Autor: