AKTUELNO

Miroslav Sekulić (39) iz Železnika ubijen je pre 21 godine. Sekula, kako su ga svi zvali, izrešetan je sa 30 metaka, pri čemu je teško ranjena i njegova supruga. Njihov sedmogodišnji sin je takođe bio u automobilu, a prošao je bez povreda.

Sekulić je likvidiran 10. novembra 2001. godine, na Obrenovačkom putu, kod skretanja za Železnik.

Kobne večeri porodica Sekulić nalazila se u belom "mercedesu". Kada su se našli u traci za prestrojavanje ka Železniku, dok su čekali zeleno svetlo na semaforu, sa desne strane je naišao crni džip sa zatamnjenim staklima, iz koga su nepoznati napadači zapucali iz "kalašnjikova'", potom pobegli sa lica mesta.

Snimak sa uviđaja je UZNEMIRUJUĆ!

Miroslav je preminuo na licu mesta, a, kako su govorili očevici, supruga je bila sva krvava, pa je prevezena u Urgentni centar. Ona je imala prostrelne rane na vratu i rukama.

Prema tadašnjim nezvaničnim informacijama, Sekulić je bio poznat policiji i osuđivan je za razbojništva i ucene. Priča se da je u mladosti često putovao u inostranstvo, naročito u Švajcarsku, te da je tamo učestvovao u pljačkama zlatarskih radnji. Navodno se u tom poslu obogatio i od tih para sagradio kuću u Železniku.

Takođe, pričalo se da je sredinom devedesetih godina Sekulić "operisao" u zemljama istočne Evrope i obavljao poslove za jednu obaveštajnu službu. Navodno, u Beogradu je posedovao lokal u centru grada, a kružile su i priče da je bio finansijer karijera pojedinih folk-pevačica i to kada su one tek pravile prve korake na estradi.

Ubica, kao i nalogodavac, do danas nisu pronađeni.

Autor: