AKTUELNO

Evropol je razbio takozvani super-kartel trgovaca drogom koji je kontrolisao trećinu trgovine kokainom u Evropi. Uhapšeno je 49 osoba i zaplenjeno 30 tona droge. Među uhapšenima u Dubaiju je i Edin Gačanin, poznat kao Tito.

Foto: PrintscreenYouTube/EUROPOL

Reč je o jednom od najtraženijih begunaca na svetu.

Međunarodna istraga pod nazivom Pustinjsko svetlo trajala je dve godine. Nezvanično saznajemo da je zaplenjeno oko 30 tona kokaina.

Foto: PrintscreenYouTube/EUROPOL

Iako Evropol za sada nije saopštio identitete i nacionalnost uhapšenih pretpostavlja se da se radi o članovima takozvanog Balkanskog kartela - konfederacija balkanskih krminalaca koja okuplja članove organizovanog kriminala pre svega sa prostora bivše Jugoslavije i Albanije.

Foto: PrintscreenYouTube/EUROPOL

Novost je da su uhapšene dve osobe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i da je cela akcija izvedena uz pomoć obaveštajnih podataka koji su dobijeni razbijanjem aplikacije SKAJ telefona.

Među uhapšenima je i misteriozni Bosanac Edin Gačanin zvani Tito.

Kako se govorilo, reč je o čoveku koji može jednim telefonskim pozivom da organizuje transport kokaina iz Južne Amerike do zapadne Evrope, ali se nikada nije pojavljivao na mestima gde je bila droga.

Foto: PrintscreenYouTube/EUROPOL

Sumnja se da je Tito sarađivao sa svim kriminalnim organizacijama sa Balkana, ali i iz sveta. Priča se da je imao veze i sa kolumbijskim kartelima i sa peruanskim proizvođačima kokaina. Prilikom hapšenja u Dubaiju pronađeno je više pasoša, velika količina novca, objavljene su fotografije luksuznih automobila, skupocene vile, satova i dragocenosti.

Autor: