AKTUELNO

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za koje se sumnja da su izvršili sedam teških ubistva, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, a svedok saradnik Srđan Lalić otkriva detalje o ubistvima za koje se terete pripadnici Belivukove grupe.

- Pomenuo bih da sam u leto 2020. sa Bojanom Hrvatinom, Markom Budimirom i još nekima, preuzeo na Novom Beogradu 700.000 evra od pripadnika škaljarskog klana. Taj novac smo odneli u jednu menjačnicu na Dorćolu, a prilikom otmice Mileta Radulovića, rečeno da je taj novac odnet kao avans za njegovo ubistvo - rekao je Lalić.

- Jednom prilikom sam 2020. godine, bio da pogledam neki automobil sa štekom, i tada mi je Belivuk pisao, tražio da jednom kontaktu, prebacim kilogram kokaina. Po tu drogu došao jedan Albanac.

- Za učešće u "ratu" pripadnicima grupe isplaćivane nagrade, mislim za zasluge u radu između kavača i škaljara. Ja sam jednom dobio pet, drugi put deset hiljada evra.

- Kupio sam sa pojedinima plac kod Pančevačkog mosta, plac se vodio na oca braće Budimir. Dejan Lazarević, advokat, je tokom mog boravka u pritvoru me instruirao da cimera sa kojim sam boravio, da ga nagovorim da lažno svedoči u ovom predmetu, da optuži tužioce Babića i Ivanića da su Spasojeviću pripremali neke papire iz kojih mora da nauči, da su mu pretili i ucenjivali.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Skaj aplikaciju koristili i za ubistvo na šinama

Lalić je počeo svedočenje o Skaj aplikaciji te ispričao da je sve dobio od Belivuka.

- Što se tiče Skaj aplikacije, prvi put sam je koristio 2017. od Belivuka sam dobio na poklon, a posle ubistva na šinama sam taj nalog uništio. Od 2018. sam koristio drugi nalog, koji sam imao do hapšenja. Kad sam 2018. postao distributer preneo sam ga u svoju distributersku mrežu - rekao je Lalić.

Autor: