AKTUELNO

Jelenin muž preko advokata poručio članovima porodice da će sledeće nedelje, odmah nakon saslušanja preostalih svedoka, biti pušten iz pritvora.

Zoran Marjanović ubeđen je da će već u utorak izaći iz pritvora, odmah pošto budu ispitani poslednji preostali svedoci tužilaštva. Marjanović tvrdi da policija nema nijedan dokaz da je on ubio suprugu Jelenu i sasvim spokojno očekuje kraj istrage.

Kako saznaju mediji, Zoran je toliko samouveren da je članovima porodice preko advokata poručio da mu ne dolaze u posetu, jer se uskoro vraća kući.

Zoranu prvi put od 15. septembra, kada je uhapšen, ove nedelje niko od porodice nije dolazio u posetu, a pre toga su ga redovno obilazili.

- Zoranu su zato advokati za tri dana, od ponedeljka do srede, dolazili čak četiri puta. Posle razgovora sa njima, on je cimerima i stražarima pričao da će uskoro izaći na slobodu. Advokati su ga uverili da su ispunjeni svi uslovi za ukidanje pritvora - navodi sagovornik.

Zoranu je, podsetimo, pritvor određen zbog uznemiravanja javnosti, zbog čega su njegovi advokati prošle nedelje odlučili da ne daju nikakve izjave, baš iz razloga da ne bi doprinosili tom "uznemirenju".

- On je cimerima u ćeliji ispričao da je sa advokatima već pripremio molbu sudu za puštanje iz pritvora, pod obrazloženjem da posle toliko vremena od Jeleninog ubistva i njegovog hapšenja to "uznemirenje javnosti" gubi svaki smisao. Takođe, u ponedeljak će biti saslušani svi svedoci koje je tužilaštvo pozvalo i neće više biti formalnih razloga za njegovo zadržavanje u pritvoru... - prenosi izvor.

Inače, Marjanovića su od 15. septembra u zatvoru redovno obilazili otac Vladimir i brat Miloš, a pre dve nedelje ga je posetio i sin iz prvog braka Uroš. Majka Zorica ga nikad nije posećivala.

Foto: Beta, Pink.rs

- On je posle svake posete porodice bio drugi čovek, nekako potpuno preporođen. Njegovi su mu donosili i pakete sa potrepštinama. Najsrećniji je bio kada mu je došao sin. Žali se samo što u zatvoru ne može da viđa ćerku Janu i što mu ne dolazi majka Zorica - kaže sagovornik iz zatvora.

Izvor medija dodaje i da se Zoran svih dosadašnjih 49 dana pritvora držao kućnog reda i da nije tražio lekarsku pomoć.

- Uvek je psihički stabilan, miran, često je i dobro raspoložen... Sasvim je zanimljivo da nikada nije tražio da ode do zatvorske kapele da zapali sveću ubijenoj supruzi, čak ni za Zadušnice... - naveo je izvor.

Komentarišući saznanja, Gvozden Grgur, poznati beogradski advokat, kaže da tužilaštvo do sada nije predstavilo ništa što direktno okrivljuje Zorana Marjanovića i veruje da bi on uskoro zaista mogao da izađe iz pritvora.

- Po meni, izjave svedoka koji su do sada saslušani nisu bacile nikakvo novo svetlo na ceo slučaj, jer su svi svedoci imali samo posredna saznanja o Jeleninom ubistvu. Ne verujem da je sa dokazima, koji su do sada prezentovani javnosti, i sa izjavama svedoka moguće dobiti osuđujuću presudu... - navodi Grgur.

Foto: E-stock Miloš Rafailović/Printscreen Facebook

On veruje da će tužiocu biti jako teško i da opravda zahtev za produženje pritvora.

- Marjanoviću je pritvor određen zbog uznemirenja javnosti. Ovaj osnov za produženje pritvora je jako specifičan, jer tužilac mora da obrazloži u kojoj meri je javnost, i zbog čega, uznemirena, i na koji bi način ta uznemirenost uticala na nesmetano i pravično odvijanje procesa. Mislim da će tužilac morati da objasni kako to da je javnost uznemirena nakon skoro dva meseca od hapšenja i koliko je uznemirena. Nemoguće je da je zbog protoka vremena uznemirenost ista prvog dana, kao na primer 60. ili 100. dana. Ukoliko tužilac ne bude uverio sudiju da je uznemirenje javnosti značajno, verujem da će Zoran Marjanović u nastavku procesa moći da se brani sa slobode - ističe Grgur.

Pročitajte još: TUŽILAŠTVO U NAREDBI ZA ISTRAGU: Marjanović ostavio Janu na nasipu, otrčao i BRUTALNO UBIO JELENU za 10 minuta!

Pročitajte još: FOTOGRAFIJE BRUTALNO UNAKAŽENE Jelene Marjanović na nasipu (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

#Zatvor

#Zoran Marjanović

#dokazi

'