AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu danas je za 11. januar odloženo suđenje petorici optuženih za podmuklo ubistvo Bojana Mirkovića (34) 12. novembra 2020. godine, u garaži zgrade u beogradskom naselju Belvil.

Suđenje je odloženo zbog promene predsednika sudskog veća, a novi je danas saopštio da nije imao vremena da se upozna sa predmetom.

Sudija koja je predsedavala u ovom predmetu je izabrana za sudiju Apelacionog suda.

Na ročištu u januaru okrivljeni će dobiti mogućnost da se opet izjasne o krivici i iznesu svoju odbranu pred novim predsednikom sudskog veća.

Na današnje suđenje iz pritvora nije doveden okrivljeni Ivan Nikčević, jer je sproveden na lekarski pregled.

Lazar Tejić je optužen kao neposredni izvršilac ubistva, dok su optuženi za teško ubistvo u saizvršilaštvu njegov očuh Bojan Kovačević, Ivan Nikčević i Dušan Kokoruž, a Filip Ivanović se tereti za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela. Tejić je optužen i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Svi optuženi su uhapšeni desetak dana nakon ubistva, i dalje se nalaze u pritvoru.

Istraga protiv njih je sprovedena zbog sumnje, da su Kožuh, Tejić, Kovačević i Nikčević po prethodnom dogovoru, učestvovali u ubistvu Mirkovića.

Nadležni organi pronašli su oba pištolja iz kojih je pucano na Mirkovića, bicikl kojim je neposredni izvršilac došao na mesto izvršenja i kojim se posle udaljio. Pronađen je i GPS uređaj koji je korišćen za praćenje Mirkovića pre ubistva.

- Biološki tragovi i vremensko-prostorna analiza potvrduju umešanost svih okrivljenih - istaklo je ranije tužilaštvo.

Autor: