AKTUELNO

Dečak (13) iz jednog sela kod Valjeva poginuo je danas popodne dok je pomagao očevom prijatelju u cepanju drva.

Njegovi najbliži su ceo dan bili na nogama sa policijom i lekarima, ali sada im je preostalo samo jedno, kažu meštani za Kurir!

- Jurili su da vide šta se desilo, da znaju šta je tačno bilo sa mališanom, čekali rezultate obdukcije. On je bio vešt sa tim poljoprivrednim mašinama koliko je moguće jer je mali, znao je i oko traktora jer je stalno ocu pomagao, ali eto, desilo se ovo što nije niko mogao da predvidi - kažu nam prijatelji i dodaju:

- Nažalost, ništa im pomoći više ne možemo, ostalo je samo da organizuju sahranu.

Naime, tragedija se dogodila u ekonomskom delu dvorišta dečakove porodice, a on je u tom momentu stajao kod traktora svog oca na koji je bila priključena mašina za sečenje drva, a koja je povukla dečakovu zimsku garderobu.

- Mašina, drvocepač, je bila u pogonu, radila je, i u jednom trenutku je uhvatila detetovu jaknu i velikom brzinom ga uvukla, odnosno počela da ga okreće oko cepača. Tom prilikom dete se povredilo, najverovatnije udarcima o metalnu cev cepača. Pretpostavlja se da su po mališana bile kobne povrede koje mu je mašina nanela udarcima po glavi - kaže izvor Kurira i dodaje da je dečak najverovatnije prišao previše blizu mašini.

Kako dodaje, dečaka nisu mogli ni da izvuku dok mašina nije potpuno ugašena, odnosno dok nije prestala da se okreće. Sve vreme je cepač okretao dete, pa mu je polomljena i butna kost. Kada su naposletku uspeli da izvuku dete iz mašine i odvezu ga kod lekara, njemu nije bilo spasa. Nažalost, lekari su mogli samo da konstatuju smrt.

Komšije porodice mališana, za Kurir kažu da je celo selo zavijeno u crno i da su svi uz njegovu porodicu.

- Tresem se, svi se ovde dobro poznajemo. Mnogo mi je teško da o ovome govorim. On je bio najveći radnik i najbolji učenik u selu. Svi su ga voleli. Ta porodica je divna, domaćinska kuća, a on je bio dete za primer - rekao nam je uplakani komšija porodice.

Trenutak nepažnje

Poznanici porodice iz valjevskog sela kažu da je nastradali dečak, iako jedva tinejdžer, bio izuzetno vredan i da je često pomagao ocu oko svih poljoprivrednih, ali i drugih poslova.

- On je stalno uz oca bio, pomagao mu u svemu. Voleo je poljoprivredu i stalno je želeo da nešto čačka oko toga. Pretpostavljamo da je i u ponedeljak pomagao oko cepanja drva, ali, desio se trenutak nepažnje, sekund jedan i došlo je do neopisive nesreće. Koliko znamo, dečak je i ranije radio s tom mašinom, znao je kako ona funkcioniše. Ne pamtimo ovakvu nesreću u našem selu - očajni su meštani.

Autor: