AKTUELNO

Vozač Jovana Vukotića, Emre K. koji je bio očevidac njegovog ubistva 9. septembra prošle godine u Istanbulu na saslušanju u policiji otkrio je imena žena sa kojima se vođa škaljarskog klana sastajao dok je živeo u tom gradu pod imenom Predrag Popović.

Emre K. podsetimo, priveden je odmah posle ubistva u Istanbulu jer je policiji bilo sumnjivo to što je posle likvidacije razbio dva telefona, izbirsao sve prepiske sa Vas ap i Signal aplikacija i sakrio telefone u bankini pored auto-puta. Na saslušanju, kako su otkrili turski mediji, otkrio je šta zna o životu škaljarca uz kog je bio često. Inače, osim vozača, u trenutku ubistva u automobilu je bila i trudna Vukotićeva supruga Maša M. kao i njihovo maloletno dete.

- Rekao je i da je Vukotić imao nekretnine širom Istanbula. Pominajo je i da se Vukotić sastajao sa različitim ženama u tom gradu, izvesnom Anastasijom, zatim Ruskinjom Janinom, izvesnom Libankom kojoj ne zna ime, kao i Bojanom koji je državljanin Švajcarske - prenose turski mediji.

Kako navode, rekao je da je Vukotić korisito različite kuće u Istanbulu.

- Znam da je imao vezu sa ženom po imenu Anastasija i da su se viđali u luksuznom kvartu zvanom Sinpas Kraljica. Znam da Jovan Vukotić ima prebivalište u Metehan Sokaku u Bešiktašu. Takođe znam da je u prijateljskoj vezi sa drugom Ruskinjom po imenu Janina. Opet, znam da je u vezi sa jednom Libankom kojoj ne znam ime, i da je upoznao u rezidenciji u Ulusu, da je bio u hotelu u Nišantašiju. Takođe u mom telefonu postoji i izvesna T.S. - ispirčao je navodno na saslušanju vozač, kog policija sumnjiči da je pripadnicima kavačkog klana i pripadnicima kriminalnih grupa iz Turske pomogao da likvidiraju Vukotića.

Navodno, pronađeni su dokazi da je bio u kontaktu sa crnogorskom državljankom koja je za ubice učestvovala u pratnji Vukotića. Njegov vozač otkrio je i vezu Vukotića sa izvesnim albanskim i jednim švajcarskim državljaninom, s kojima se navodno takođe sastajao tokom života u Istanbulu.

- Otišli smo u Kartalski okrug da dobijemo boravišnu dozvolu i sastali se sa osobom albanskog porekla, koja je registrovana kao turski i ruski državljanin. Osim sa ovom osobom, imali su sastanke sa švajcarskim državljaninom Bojanom, ta osoba mi je kupila vozilo marke Mercedes Vito. Dali su milion 175 hiljada turskih lira za kupovinu ovog vozila - izjavio je vozač a preneli turski mediji.

Navodno, on je rekao i da je Vukotić u Istanbulu posedovao brojne nekretnine, koje je iznajmljivao ili ih prodavao. Utvrđeno je da je često menjao lokacije na kojima je živeo, kao i automobile koje je koristio.

Podsetimo, optužnica za ubistvo Vukotića podignuta je nedavno protiv 16 osmunjičenih, među kojima je i rođak Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, Radoje Živković.

Vukotićev vozač je nakon hapšenja ispričao i da se Vukotić u Turskoj predstavljao kao agent za nekretnine.

- U Tursku je ušao u oktobru 2021. godine i tamo je živeo pod imenom Predrag Popović. Predstavljao se kao agent za nekretnine - navodno je ispričao vozač i praktično naveo da je prvi čovek škaljarskog klana vodio dvostruki život.

- S jedne strane je imao trudnu ženu i decu i predstavljao se kao porodični čovek i biznismen, a s druge strane je vodio raskalašni život i bio na čelu opasne mafijaške organizacije - navode turski mediji.

Autor: