AKTUELNO

U sredu se navršava tačno mesec dana kako je u Sjedinjenim Američkim Državama nestala rođena Beograđanka Ana Volš (39), za čije ubistvo je optužen njen suprug Brajan (47). Za ovih mesec dana policija i nadležno tužilaštvo u Bostonu pronašli su, kako tvrde, niz dokaza koji terete Brajana da je počinio najteže krivično delo, ali ovaj slučaj je i dalje misterija jer Anino telo i dalje nije pronađeno.

Pretpostavlja se da je Brajan nakon što je 1. januara u podrumu kuće koju su iznajmljivali u naselju Kohaset nedaleko od Bostona usmrtio Anu, raskomadao njeno telo, a zatim ga u nekoliko kesa odneo na jednu deponiju. Policija nažalost nije uspela do tih kesa da dođe na vreme pošto su one u međuvremenu već uništene u velikoj pećnici. Međutim, to nije bio slučaj i sa desetak kesa pronađenih na deponiji u blizini kuće Brajanove majke.

Istražitelji su u njima pronašli testeru, krvavi tepih, krpe, zaštitno odelo koje je Brajan kupio dva dana po Aninom nestanku, a na kojem su pronađeni njeni DNK tragovi. Njen nestanak prijavljen je 4. januara i to je učinio vlasnik firme u kojoj je radila. Brajan je ubrzo uhapšen zbog ometanja istrage, ali je nedugo zatim optužen za ubistvo.

Foto: TANJUG AP/GREG DERR/THE PATRIOT LEDGER VIA AP, Instagram/Ana Walshe, Društvene Mreže/Printscreen

Krajem sledeće nedelje on treba da se pojavi pred nadležnim sudom, ali prema onome što za medije ističu upućeni u američki pravosudni sistem, proći će možda čak i godinu dana dok i zvanično ne počne suđenje i odbrana dobije mogućnost da iznese svoje dokaze.

- Njegov slučaj će morati da bude prosleđen iz Okružnog suda u Viši i to može da potraje i nekoliko meseci. Predmet će tada dobiti svoj broj i biće određen datum suđenja. Sve ovo što se trenutno radi je priprema za glavni pretres - navodi sagovornik iz jednog američkog medija, dodajući da je slučaj obiman i da zbog toga sve sporije ide.

Pojedini američki portali i dalje sa velikom pažnjom prate ovaj slučaj, a u nedostatku novih zvaničnih informacija obavljaju ankete među građanima interesujući se šta oni misle o svemu ovome. Neki novinari su ispitivali i stanovnike naselja Kohaset, koji kako su istakli nisu lično poznavali bračni par Volš. Većina njih je rekla da su ih viđali u obližnjem kafiću i piceriji, navodeći da je Ana uvek bila ćutljiva, a da im je Brajan delovao odbojno.

Foto: Instagram.com/anawalshe

Kako je za Novosti rekao kolega iz uglednog američkog medija, koji sa lica mesta prati slučaj - istraga i dalje traje i tužilaštvo i policija još skupljaju dokaze.

- Da li su pronašli još neke nove kojima bi osnažili optužnicu saznaćemo 9. februara, za kad je zakazan novi pretres pred Okružnim sudom.

Autor: