AKTUELNO

Optuženi Miroslav Aleksić kome se u Višem sudu u Beogradu sudi da je kao vlasnik škole glume silovao i seksualno zlostavljao prolaznice svog studija, suočio se danas oči u oči sa oštećenom N. V. kojoj je postavljao pitanja.

Pre nego što je Miroslav Aleksić, nekih pola sata postavljao pitanja devojci koju je seksualno uznemirava, njegov branilac je bezbroj puta opominjan od strane sudije koji je od njega tražio konkretna pitanja za oštećenu, a ne svoje tvrdnje i zaključke.

- N. V. ne opisuje šta joj se dogodilo! Ona opisuje scenu iz filma koji je rađen 2019. godine - rekao je Aleksić vidno iznerviran.

Takođe, okrivljeni je insistirao da mu svedok oštećrna objasni po datumima kada je on navodno nju zlostavljao, a kasnije i njenu najbolju drugaricu, koja se takođe nalazi u ulozi oštećene u ovom predmetu.

- Uradio je nešto što ja nisam želela! Iskoristio je nešto što nisam želela - ponovio je Aleksić, kako on tvrdi, frazu koju koriste sve oštećene devojke, nakon čega ga je sudija opet opomenuo da ne iznosi zaključke već da postavlja pitanja.

Na ovo pitanje oštećena mu je dostojanstveno odgovorila:

- Dodirivao me je po telu. Uživao je u tome i pretpostavljam da je znao da neću znati kako da reagujem na sve to.

Aleksić je zatim uputio i tvrdnje da on zna da je oštećena prvo u svom stanu pred prijateljima iznosila svoju izjavu, a kasnije je to učinila i u jednom kafiću u Beogradu, na šta mu je oštećena odgovorila.

- Ne sećam se da sam čitala izjavu, možda sam samo pričala o tome šta mi se dešavalo. Možda sam se poverila nekome, ali ne i čitala - rekla je oštećena pred sudom.

Aleksić je u svom ispitivanju oštećene otišao i korak dalje pa je hteo i da ospori njeno svedočenje.

- N. K. vi ste na prošlom suđenju 35 puta rekli da se "ne sećate", a danas ste to uradili 11 puta - na ovu konstataciji sudija ga je opomenuo, a svi u sudnicu su u neverici gledali u Aleksića.

Miroslav Aleksić je tokom postavljanja pitanja bio na momenat iznerviran, prebledeo i u neverici na neke od odgovora koje je danas dala oštećena devojka, dok se N. K. koliko-toliko držala dostojanstveno i videlo se da joj je neprijatno kad god bi je Aleksić pogledao.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Aleksićev branilac je sudu dostavio i dokazni materijal na kome se nalazi šta je sve objavljivala oštećena N. K. u junu 2018. kada je i optužila da je Aleksić zlostavljao.

- Kako ste mogli 2, 3, 6. i 7. juna 2018. da budete u Njujorku i da vam Miroslav Aleksić radi to što ste naveli -pitao je oštećenu, na šta mu je ona odgovorila da se "ne seća kada se zlostavljanje tačno dogodilo".

- Kakve veze ima kad sam bila u Njujorku? Ne znam kada mi je Mika sve to radio da li krajem maja ili krajem juna te godine ne sećam se tačno rekla je N. K.

Takođe, ona je navela da Milena Radulović nije govorila šta treba da kaže.

- Milena mi nije govorila šta treba da kažem, niti bilo ko drugi! Samo sam rekla mojoj najboljoj drugarici da sam dala izjavi i to je to, nisam detaljisala - rekla je ona i dodala:

- Nisam prisustvovala žurkama na splavovima u Beogradu, gde se navodno slavilo produženje pritvora Aleksiću.

Jakovljević je tražio da se oštećena i okrivljeni suoče, ali će se o tome odlučiti nakon današnjeg suđenja.

U toku je pauza, nakon čega sledi svedočenje druge oštećene devojke M. Ć. koja bi trebala detaljno da opiše kroz šta je sve prošla dok je bila polaznica škole glume "Stvar srca".

Autor: