AKTUELNO

Telo penzionera Dragana V. (71) iz Beograda nađeno je juče u njegovom stanu na Vračaru, i to sa ubodnim ranama po telu, pa se smrt se zasad vodi kao sumnjiva.

Živeo sam

- Ne znamo kad je smrt nastupila, jer je penzioner juče razgovarao sa komšijama i išao u prodavnicu. Iako se njegova smrti i dalje vodi kao sumnjiva, sve ukazuje na to da je došlo do zločina i da je nesrećni čovek ubijen - kaže izvor iz istrage i dodaje:

- Rođaci koji su našli penzionera navodno su ga zvali, ali se on nije javljao na telefon, pa su otišli do njegove zgrade i pronašli su ga mrtvog.

Rođaci su se šokirali kada su ga videli.

- Ušli su u stan i tada su Dragana zatekli sa krvavom odećom na sebi. Pokušali su da ga probude, ali bezuspešno. Uspeli su da se priberu i pozovu Hitnu pomoć i policiju - kaže izvor i nastavlja:

- Ekipa Hitne pomoći samo je mogla da konstatuje smrt nesrećnog penzionera koji je imao nekoliko ubodnih rana po telu.

Inspektori su tokom uviđaja pretresli ceo stan kako bi videli da li je bilo premetačine.

- Uviđaj je trajao satima, a telo penzionera je odvezeno na obdukciju, koja će pokazati kako i kada je nastupila smrt nesrećnog čoveka, koji je živeo sam - kaže sagovornik i dodaje:

- Takođe, biće utvrđeno i da li se žrtva branila od napadača.

Telo na obdukciji

Komšije na Vračaru kažu da im je bilo teško da vide crnu kesu u kojoj je odvezeno telo njihovog komšije.

Videli smo da su ga stavili u crnu kesi i odveli pogrebnim kolima na obdukciju, gde će videti da li je ubijen. Čuli smo da je bilo krvi po stanu i da je čovek bio krvav - kažu žitelji zgrade u kojoj je nađeno telo i dodaju:

Ne znam zbog čega bi njega neko ubio, bio je miran čovek. Otkad ga znam, bio je u penziji, jedino zbog toga ako ga neko nije ubio, ali opet naša zgrada ima i sigurnosna vrata i ne može da se uđe tako lako, možda je tog ko mu je naudio poznavao.

Deca ga obilazila

Komšije preminulog penzionera kažu da su videli policiju i Hitnu pomoć.

- Šokirali smo se kada smo čuli da je imao ubodne rane po celom telu - kaže jedan od komšija, dok drugi dodaje:

- Živeo je sam, uvek je bio nasmejan, veseo, i baš sam ga dan pre toga video i delovao je veoma raspoloženo.

Kako navode stanari ove vračarske zgrade, policija je satima radila uviđaj.

- Dragan V. je živeo sam, a deca su ga obilazila, ali ne znamo da li je iko sumnjiv došao od juče i možda ga napao. Susedne zgrade su pod video-nadzorom i policija se već raspitivala da li im kamere rade i da li snimci mogu da se vraćaju kako bi tačno utvrdili da li je neko sumnjiv dolazio do komšije - kažu oni.