AKTUELNO

Još se utvrđuje motiv samoubistva.

Inženjer iz Loznice i pobednik takmičenja "Besede u čast Zorana Đinđića" Uroš Milanović (25), ubio se skokom sa litice na planini Gučevo.

Kako saznaju mediji, mladić je najpre pokušao da se obesi, ali pošto mu je kanap pukao, otišao je na planinu i tamo izvršio samoubistvo. Uroš je porodici ostavio oproštajno pismo, u kojem je napisao: "Dok budete ovo čitali, ja neću biti sa vama".

Uroš je nestao pre nekoliko dana, a njegovo telo pronašao je u sredu jedan rekreativac na Gučevu. Vest o samoubilačkom činu iznenadila je njegove porodicu, prijatelje i poznanike.

- On je iz Beograda, gde je živeo i radio, autobusom doputovao u Banju Koviljaču, odakle se nije javio roditeljima, koji žive u šest kilometara udaljenoj Loznici. Iza njega su ostali ožalošćeni majka, otac i sestra - kažu komšije i dodaju:

- Bio je sjajan mladić. Pored toga što je bio inženjer, bio je odličan besednik, učestvovao je na mnogim takmičenjima. Potpuno smo šokirani i zbunjeni što je to uradio.

Oni bliži mladićevoj porodici kažu da se ove sedmice nije pojavio na poslu i da su ga tražili. U smrt je otišao sa mesta koje je voleo i gde je često odlazio.

O slučaju je obaveštena Vera Pejdić, dežurni zamenik višeg javnog tužioca u Šapcu.

- Ustanovljeno je da je mladić najpre pokušao da se obesi, ali u tome nije uspeo i onda je skočio sa visoke litice. Prethodno je poslao oproštajno pismo. Nije nam poznato da je bio prijavljen njegov nestanak, samo smo obavešteni o smrti. Od policije imamo informaciju da mladićevi najbliži ne sumnjaju u uzrok smrti - rekla je ona.

I. P.

#Loznica

#Sahrana

#Samoubistvo

#Uroš Milanović

'