AKTUELNO

Novi slučaj dogodio se u osnovnoj školi u Ivanjici.

Posle nedavno otkrivenog slučaja vršnjačkog nasilja u srednjoj školi u Aranđelovcu, novi slučaj dogodio se u osnovnoj školi u Ivanjici, a žrtva je učenik prvog razreda osnovne škole.

U MUP-u su potvrdili da je slučaj vršnjačkog nasilja prijavljen policiji, a da je o tome obavešten i zamenik višeg javnog tužioca u Čačku.

Navodno su učenici starijih razreda skinuli pantalone prvaku u toj školi nakon što nisu uspeli od njega da iznude novac.

- Prijavljeno nam je da su stariji učenici skinuli pantalone prvaku, a nakon toga je u školi bio policijski inspektor. Uključen je i školski tim za zaštitu bezbednosti dece - kaže Davidović.

Direktor škole Stevan Davidović kaže da ispituju slučaj.

Navodi da će se nakon istrage znati tačno da li se, i pod kojim okolnostima sve dogodilo i dodaje da do ove prijave nije bilo vecih incidenata u školi.

Prema pisanju medija jedan od roditelja koji je želeo da ostane anoniman, tvrdi da je reč o nekoliko sedmaka i osmaka koji su danima na razne načine mucili nekoliko sedmogodišnjih dečaka.

Otac sedmogodišnjeg decaka koji je u ponedeljak bio žrtva vršnjačkog nasilja i požalio se roditeljima, potvrdio je da su dve devojčice i dva dečaka, verovatno učenici sedmog ili osmog razreda, njegovo dete presreli u toaletu.

Početkom meseca se na internetu pojavio snimak vršnjačkog nasilja u Tehničkoj školi "Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, a nastavničko veće nedavno je odlučilo da iz škole isključi troje đaka koji su verbalno i fizički maltretirali drugaricu iz odeljenja.

#Vršnjačko nasilje

#učenik

'