AKTUELNO

Zbog sumnje da su trgovali narkoticima i oružjem pripdanici MUP su prethodnoih dana su u više odvojenih akcija uhapsili 139 osoba. Neposerdno pre toga u Makedoniji je uhapšen Milan Zarubica koji je pre toga dva puta osuđivan zbog organizovanja proizvodnje sintetičke droge.

Dejan Milenković iz Uprave kriminalističke policije kaže da je to veliki uspeh srpske policije.

- Nastavlja se kontinuitet uspešnog rada. U ovoj i prethodnoj godini ostvaren je istorijski uspeh. toga ne bi bilo da ministar Nebojša Stefanović nije oformio tim koji će obračunati sa svim kriminalcima. Rezultati govore koliko možemo da uradimo - naveo je Milenković.

Prema njegovim rečima, narkotici i oružje se uvek mogu dovesti u vezu, a sklanjanjem velike količine oružja, sprečavaju se obračuni kriminalnih klanova.

Govoreći o hapšenju Zarubice, Milenković je istakao da je ta vest odejknula i u kriminalnom svetu, ali i u sferi bezbednosti.

- Ovo je istorijski uspeh srpske polcije na otkrivanju i procesuiranju ove organizovane kriminalne grupe koja ima brojne sprecifičnosti. Na njenom čelu je dr Milan Zarubica, genije za proizvodnju sintetičke droge. Poznat po tome što je proizveo najkvalitetniju sintetičku drogu na svetu – kaptagon. Uspeo iz amfetaminskog otpada proizvede amfetamin najvišeg kvaliteta. znači za njega nisu postojale granice u smislu hemijskih nauka – istakao je Milenković.

Kako je dodao, ova grupa je bila veoma dobro organizovana, delovala je na međunarodnom planu, ne teritoriji više gržava, u Tetovu je bila baza za proizvodnju kaptagona.

Prema njegovim rečima, akcija je bila vrlo složena i bili su uključeni najboljih ljudi iz srpske policije. - Imali smo dostojnogh protivnika, koji je dobro organizovao kriminalnu grupu- naveo je Milenković.

- Kaptagon je posebna vrsta sintetičekče droge, bila je namenjena militantnim ekstremistima na Bliskom Istoku i turskom podzemlju. Daje posebna svojstva ljudskom telu, euforično ponašanje, veliku izdržljivost, ne osećaju glad, umor...dobijate vojnike koji mogu da izdrže više dana bez vode i hrane, a ne osećaju strah u borbama sa snagama bezbednosti - objasnio je Milenković

Foto: Printscreen

Novinar Televitzije Pink Mladen Mijatović ističe da se istakao da je Zarubicau vsetskim krugovim važi za vodeća u osoba u proizvodnji droge amfetaminskog tipa.

-Otkrivanjem laboratorija i hapšenjem sprečeno je distribuiranje droge koja je bila namenjena borcima ID. Značajan doprinos na globanom nivou u borbi protiv terorizma – naveo je Mijatović.

#Milan Zarubic

#Policija

#Uspeh

'