AKTUELNO

Policija je od pecaroša uzela izjavu i lobanju koju je izvukao iz vode. Lobanja najverovatnije pripada starijem muškarcu.

Ribar Ivica K. iz Pitomače u Hrvatskoj nije mogao da veruje kada je iz Drave umesto ribe izvukao ljudsku lobanju.

- Bio sam u utorak u čamcu i pecao 50-ak metara od obale. Udica mi se zakačila za nešto. Mislio sam da je panj, ali sam uspeo lagano da izvučem najlon. Povukao sam rukom i iz vode izvadio ljudsku lobanju - priča Ivica za 24sata.hr svoje jezivo iskustvo.

Nedaleko od njega bio je njegov kolega ribar, kojeg je odmah pozvao u pomoć. On je baterijskom lampom obasjao glavu i jasno video čistu kost bez tragova kose i kože.

Proročica PROGOVORILA o zločinu koji je počinio njen brat: ZNALA SAM DA SE NEĆE SMIRITI DOK NE PADNE KRV

- Prijatelj je doneo kuku kako bi lobanju što lakše izvukli iz vode. Bila je teška. U njoj je bilo vode i peska. Udica se zakačila za mesto na kojem je nekad bilo oko - tvrdi ribar.

Nakon što su lobanju izneli na obalu odmah su pozvali policiju koja je od njih uzela izjave i ostatke ljudske glave. Na njoj je ostalo nekoliko zuba te će, ako to bude potrebno, forenzičari moći da odrade neophodne analize.

Prema poslednjim informacijama, lobanja najverovatnije pripada nekom starijem muškarcu. Istragu otežava manjak informacija o telu jer je muškarac u Dravu mogao da upadne sve od Varaždina do Pitomače.

S obzirom na to da na njoj nije bilo organskih ostataka, istražitelji zasad pretpostavljaju da je u vodi provela nekoliko desetina godina.

#Glava

#Reka

'