AKTUELNO

Dejan B. (28) iz Splita, koji je, prema pisanju hrvatskih medija, bio veza između šestorice uhapšenih hrvatskih huligana zbog nereda na 156. derbiju i onih koji su ih angažovali da izazovu haos na tribinama, u nedelju je ranjen u tom gradu.

Kako pišu mediji z komšiluka, nepoznati napadač ispalio je hitac na njega usred dana, i tom prilikom ga ranio u nogu. Napad se dogodio oko 11 časova pre podne.

Neimenovani insajderi hrvatskih medija tvrde da je Dejan B. bio veza koja je šestoricu uhapšenih spojila s beogradskim organizatorima nereda.

Oni, međutim, priznaju da zvaničnu potvrdu za svoja saznanja nisu uspeli da dobiju u policiji.

Hrvatski mediji otkrivaju i da je Dejan B., koji sada živi u Splitu, nekada je živeo u Beogradu i da se pre nekoliko godina vratio se u Hrvatsku.

- Njegov otac, koji je bio vozač Lastinog autobusa, 1993. godine preselio se iz Splita u Beograd, pa je i Dejan veći deo života proveo u prestonici Srbije, da bi se pre nekoliko godina vratio u Hrvatsku - objasnili su oni šta bi mogla da bude veza beogradskih vođa navijača sa ranjenim.

Dejan B. odranije je poznat hrvatskoj policiji. Uhapšen je prošle godine zbog sumnje da je zapalio "audi" čiji je vlasnik i gazda popularnog splitskog lokala.

#Nasilje

#Ubistvo

#Utakmica

'