AKTUELNO

Optužnica je danas predata Višem sudu u Beogradu.

Više tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je ubio pevačicu Jelenu Marjanović, saznaje Srpski telegraf.

Zasad nisu poznati detalji optužnice niti kada počinje suđenje.

Podizanjem optužnice je posle 22 meseca okončana istraga zločina o kom je iz dana u dan pričala cela Srbija, a koji je imao nezapamćen odjek u javnosti.

Foto: Pink.rs

Zločin od 10 minuta

Kako su mediji saznali u tužilaštvu, postoje čvrsti dokazi koji Zorana direktno povezuju sa Jeleninim ubistvom.

- Veštačenja mobilnih telefona stigla su u tužilaštvo. Pre toga saslušana je Milica Marjanović, supruga Zoranovog brata Miloša Marjanovića, koja je bila i poslednji predviđeni svedok. Budući da nema više svedoka, niti novih materijalnih tragova, a i zakonski rok za podizanje optužnice se približio, odlučeno je da se gotovo dvogodišnja istraga zaključi - kaže sagovornik za medije.

On dodaje da je nakon okončanja istrage i svih sakupljenih materijalnih dokaza, tužiteljka Ljubica Veselinović počela da piše optužnicu, što bi trebalo da bude gotovo za nekoliko dana.

Kako je naveo sagovornik za medije, koji je imao uvid u pojedine delove optužnice, Jelena Marjanović se 2. aprila 2016. u popodnevnim satima automobilom dovezla do nasipa u Borči zajedno sa ćerkom Janom i Zoranom.

- Ona je parkirala automobil i krenula da džogira nasipom, dok su je Zoran i Jana čekali na početku nasipa. U periodu od 16.49 do 17.30 Zoran se odvojio od ćerke, zatim je otrčao do Jelene i nasmrt je pretukao, odvukao je do kanala i bacio je u vodu, a onda se vratio do Jane. Sve je trajalo 10 minuta, tokom kojih je Jana čekala oca dok joj je ubijao majku - rekao je on.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Ćerka ga čekala

Zoran je nakon toga počeo da poziva porodicu i prijatelje, govoreći im da je Jelena nestala.

- Okosnica optužnice će svakako biti činjenica da je blato sa Zoranovih pantalona identično onom na mestu ubistva. Takođe, Zoranov DNK je otkriven na Jeleninom telu, a sve to ga direktno dovodi u vezu sa njenim ubistvom - rekao je izvor i dodao:

- Postoje još neki ključni dokazi koji nisu procurili u javnost, a na kojima se zapravo i bazira čitava optužnica. Očekuje se da suđenje počne na proleće, a Zoranu za krivično delo teško ubistvo preti do 40 godina zatvora - ispričao je izvor iz istrage.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Podsetimo, Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra prošle godine, posle 17 meseci istrage, i otad je u pritvoru. Tužilaštvo je imalo krajnji rok da do 10. marta podigne optužnicu ili da odustane od krivičnog gonjenja. Pošto će optužnica uskoro ipak biti podignuta, ostaje na sudu da odluči hoće li Zoran do kraja suđenja ostati u pritvoru ili će se braniti sa slobode.

Pročitajte još: NOVO JUTRO Optužnica protiv Zorana Marjanovića SPREMNA: Jedan DETALJ je svima promakao! (VIDEO)

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

#optužnica

'