AKTUELNO

Osnovni sud u Mitrovici potvrdio je da su srpski pripadnici kosovske policije D.M. i Ž. J. počinili krivična dela, što su oni i sami priznali, ali je odbio zahtev tužilaštva za određivanja pritvora, ocenivši da je neosnovano.

Oni su tokom vikenda uhapšeni pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a Ž.J. i za neovlašćeno vlasništvo, kontrolu i posedovanje oružja, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Na osnovu rešenja suda u koje je RSE imao uvid, prilikom saslušanja Ž.J. je izjavio da je svestan dela koje je počinio, ali da to nije učinio namerno već iz neznanja i nedovoljne obučenosti za rad u istražnoj jedinici policije, kao i da se iskreno kaje zbog učinjenih propusta.

Sud je iz spisa predmeta, foto-dokumentacije i video zapisa, kao i iz dela same izjave osumnjičenog utvrdio radnje koje je D.M. na licu mesta preduzeo, odnosno propustio da preduzme u cilju obezbeđivanja lica, mesta i tragova na tom mestu od strane drugih lica.

- Iz spisa predmeta se zaključuje da je Tužilaštvo do sada prikupilo sve materijalne dokaze sa lica mesta, izjave svedoka, fotodokumentaciju za krivičnu istragu koju vodi u predmetu ubistva Olivera Ivanovića, pa sud ne nalazi koje to još dokaze treba pribaviti, a na čije pribavljanje okrivljeni mogu uticati ili ih sakriti ili uništiti - ističe se u rešenju.

Oliver Ivanović ubijen je ispred kancelarije svoje stranke u Mitrovici 16. januara.

#Policija

#Sud

'