AKTUELNO

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je pre nekoliko dana optužnicu protiv Zorana Marjanovića za teško ubistvo supruge Jelene u Borči 2. aprila 2016. Optužnica se nalazi pred sudom na razmatranju.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac ocenio je za Novo jutro da je ceo slučaj veoma čudan, te da mu dokazi protiv Zorana Marjanovića ne deluju previše uverljivo.

- Novinari su odradili ovu istragu - čudi me da su stali na tome koje je treća osoba. Postavlja se pitanje ko je očistio tragove i omogućio da se izvede ovakav zločin - rekao je Spasić koji sumnja da je Zoran Marjanović mogao sve sam da uradi.

Spasić je primetio i da su se Marjanović naprasno povukli i zatvorili za medije, da su iskoristi pravo da ne svedoče. On njihovo ćutanje vidi kao taktički potez.

Boris Vuković, odgovorni urednik Srpskog telegrafa rekao je gostujući u Novom jutru da javnost tek sada ima jasnu sliku o životu ubijene pevačice i odnosima u kući Marjanovića.

U izjavama svedoka se navodi da je Jelena Marjanović imala veoma čudan odnos sa svekrvom, da je Vladimir Marjanović kada god Zoran i Jelena odu kod nekoga zvao i pitao kada će se vratiti i zbog čega su se zadržali…

- Jelana se žalila i prijateljici frizerki, da ne može više da izdrži…Jedino je ona radila u toj kući pored svekreve koja se bavila nadrilekarstvom i za to je optužena. Jelena je živela kao Pepeljuga. Na pitanje prijateljice zbog čega se ne razvede Jelena je rekla da bi je Zoran ubio - naveo je Vuković.

Foto: Printscreen

Kako kaže sada se iz izjava svedoka vidi i motiv ubistva koji se svodi na činjenicu da Zoran nije mogao da prihvati da ga Jelena ostavi.

Novinar Informera Aleksandrar Crnomarković je za Novo jutro rekao da je Jelena ubijena dugačkom metalnom šipkom, zaoštrenom na vrhu u obliku slova L ili V. - Najbitnija stavka iz optužnice jeste da je Jelena udarce zadobila dok je bila u vodi - rekao je Crnomarković, ukazavši da je Jelena zadobila osam udaraca.

- Udario je jednom, ona je pobegla u vodu i on joj je sa obale zadao još udaraca. Zato nema tragova krvi na nasipu - dodao je on, napomenuvši da je sporno i to što su svedoci na nasipu videli Zorana u jakni, a onda je drugi svedok rekao da je Vladimir tokom portage od kuće poneo jaknu Zoranu jer mu je bio hladno.

Crnomarković je napomenuo da su tragovi Jelenine krvi nađeni u kolima - na patosnicima, na zadnjem sedištu i u gepeku.

#Novo jutro

#Zoran Marjanović

'