AKTUELNO

Meštanin jednog sela kod Jagodine, D. P. (65), uhapšen je u petak jer je punih sedam godina silovao rođenog sina (14), i to kad god bi monstrum pijan došao kući!

Nastavnici u školi primetili su da se dečak od prošlog leta veoma čudno ponaša, pa su o svemu obavestili Centar za socijalni rad i policiju! Dečak je inspektorima do detalja ispričao kroz kakvu je torturu prolazio, pa je izmešten u hraniteljsku porodicu! Otac-zver se na saslušanju pravdao da se ničeg ne seća jer je uglavnom bio mortus pijan!

Kako smo saznali, monstrum se tereti za obljubu nad detetom i nasilje u porodici, jer je nesrećno dete, osim što ga je silovao, i krvnički tukao i pretio mu da će ga zaklati sekirom ako nekom bude ispričao šta mu radi! Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Jagodini odredio mu je pritvor do 30 dana, a Više tužilaštvo je naložilo istragu.

Sagovornik Informera iz seoske škole kazao nam je da su nastavnici primetili da se u poslednjih nekoliko meseci nešto ozbiljno dešava sa dečakom.

- Taj dečak je uvek bio povučen, ali od letos se baš "zatvorio". Kao da je mislima odlutao u neki drugi svet, niko nije mogao da uspostavi kontakt s njim. Sa njim su razgovarali i psiholog i pedagog, ali dečak im tada nije rekao šta mu otac radi. Psiholog i pedagog su, međutim, posumnjali da je dečak žrtva porodičnog nasilja, pa su slučaj prijavili policiji - kazao nam je sagovornik iz seoske škole koju je dečak pohađao dok nije smešten u hraniteljsku porodicu.

U razgovoru sa policijskim psiholozima, dečak je ispričao da ga je otac poslednji put silovao prošlog leta, a da je zlostavljanje počelo kad je imao samo sedam godina.

- Govoreći o prvom zlostavljanju 2011. godine, dečak je rekao da se tog dana vratio iz škole i ušao u svoju sobu, a otac ga je odmah napao. D. P. je, prema rečima dečaka, bio pijan i naredio je sinu da legne na krevet. Potom ga je dodirivao po telu i skinuo mu pantalone. Dečak je vrištao i preklinjao oca da ga ne zlostavlja, ali monstrum je udario mališana, a onda se zverski iživljavao nad njim - kaže naš izvor iz istrage.

Monstrum je otad napastvovao sina kad god bi pijan došao kući, preteći mu da će ga zaklati sekirom ako nekom kaže šta njih dvojica rade "između četiri zida". Često je tukao dečaka, gađao ga raznim predmetima i govorio mu da ne zaslužuje da živi.

- Manijak je bio posebno nasilan u avgustu prošle godine, što je dečaka skoro potpuno psihički dotuklo. D. P. je tog dana krvnički pretukao sina, a onda ga je više puta silovao. Mališan je ispričao da je u jednom trenutku uspeo da se otrgne od pomahnitalog oca, ali D. P. ga je sustigao, zaključao vrata i ošamario ga. Onda je nastavio da se iživljava nad njim, dok je dečak uplakan i nem od bola nepomično ležao potrbuške na krevetu - objasnio je izvor.

On dodaje da je monstrum na saslušanju negirao samo pretnje, ali ne i zversko zlostavljanje.

- Na pitanje da li je obljubio dečaka samo je kratko rekao da se ničeg ne seća jer je bio mortus pijan - naveo je izvor.

I meštani ovog sela primetili su da se dečakovo ponašanje drastično promenilo od prošlog leta.

- Često sam viđala tog dečaka jer je u mom komšiluku, u pekari preko puta škole, kupovao doručak i hleb. Od letos se njegovo ponašanje vidno promenilo jer je postao mnogo povučeniji nego inače. Prestao je i da se javlja u prolazu, kao da se potpuno "isključio". Njegov otac je voleo da popije, a majka odavno nije sa njima jer radi u inostranstvu - rekla je meštanka.

#Otac

#Silovanje

#Zločin

#sin

'