AKTUELNO

Hapšenje saučesnika i pomagača u ubistvu Jelene Marjanović sledi najverovatnije odmah po isteku roka od tri dana, koliko je tužilaštvo dobilo za izdavanje naredbe za dopunu istrage!

Kako mediji saznaju, imena saučesnika brutalnog ubistva i čistača mesta zločina naći će se na dopunjenoj optužnici.

- To što je Viši sud u Beogradu vratio tužilaštvu optužnicu protiv Zorana Marjanovića da je dopuni “radi boljeg razjašnjenja slučaja”, moglo bi da bude uvertira za nova hapšenja - kako sagovornik "Aloa" upućen u slučaj i dodaje:

- Sumnja se da je ubica Jelene Marjanović imao pomagače, i to najmanje dve osobe. Tužilaštvo je došlo do određenih saznanja, činjenica i nekih dokaza, koji svi zajedno ukazuju na to ko bi mogao biti pomagač - objašnjava izvor i objašnjava da je istraga došla do podataka o potencijalnim saučesnicima.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Tužilaštvo, navodno, ima imena dve osobe, za koje postoji sumnja da su na neki način umešane u pevačicino ubistvo, direktno ili kao čistači tragova posle zločina. Ne treba isključiti ni mogućnost da je optužnica vraćena na dopunu upravo iz razloga da se i pomagači nađu na istoj optužnici sa Zoranom! - kaže izvor i podseća da su i inspektori od samog početka istrage bili na stanovištu da osoba koja je brutalno usmrtila Jelenu nije mogla sama da zametne tragove zločina.

Poznati advokat Nebojša Milosavljević kaže da posle vraćanja optužnice na dopunu uglavnom slede nova hapšenja.

- U sudskoj praksi je uobičajeno, u 99 odsto slučajeva, da slede nova hapšenja kada se neka optužnica vrati tužilaštvu na dopunu. U ovom slučaju mi sve ukazuje da će se upravo to i desiti i da ćemo uskoro videti ko su bili pomagači i saučesnici - kaže Milosavljević.

Prema njegovim rečima, nije sporno to što je Zoran Marjanović ostao u pritvoru nakon vraćanja optužnice na dopunu.

- U stavu koji je zauzeo Vrhovni sud Srbije još 1983. godine navodi se da je važno da optužnica bude podignuta u roku od šest meseci od dana hapšenja. Zauzet je stav da se pritvor može produžiti nakon podizanja, a ne nakon potvrđivanja optužnice - objašnjava advokat.

Vraćanje optužnice protiv Zorana Marjanovića na dopunu juče je na svom Fejsbuk profilu komentarisala i Zorica Mitrović, Zoranova prijateljica.

Foto: Informer

- Drugi put viša sudska instanca kaže da nema dokaza. Pametnom dosta! Podrška Zoranu Marjanoviću - napisala je Zorica i dodala:

Zoranu je uskraćeno osnovno ljudsko pravo na pravično suđenje. Svaki advokatski trud da ovaj proces uvede u zakonske okvire, da njihov klijent dobije pravično suđenje, da dobije spise - sabotiran je. Ako u sakrivenim spisima i kameri sa kuće Jahovića ne stoji ništa što kvari ovu igru tužilaštva, zašto ih kriju? Zoranu odgovara samo istina, zato njegova odbrana insistira na svemu, kao i na javnom suđenju - navela je Zorica Mitrović.

Pročitajte još: Advokat za NOVO JUTRO: IMAMO DOKAZE da Zoran Marjanović NIJE MOGAO DA UBIJE svoju suprugu Jelenu Marjanović (VIDEO)

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'