AKTUELNO

Oko pola kilograma heroina i sedam kilograma rezanog duvana zaplenili su pripadnici srpske carine, u saradnji sa graničnom policijom, prilikom kontrole dva vozila na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo, saopšteno je danas iz Uprave carina.

Kako se precizira, carinski službenici su 27. marta 2018. u autobusu niških registarskih oznaka, koji saobraća na liniji Skoplje-Beograd, iza sedišta sa brojem 41 otkrili mušku čarapu u kojoj se nalazio paket oblepljen lepljivom trakom.

Nakon što su otvorili paket, utvrđeno je da se u njemu nalazi čak 472 grama heroina.

Foto: Tanjug

Pošto se niko od putnika nije izjasnio da paket sa drogom pripada njemu, proverom video-nadžora carinici su utvrdili da heroin pripada državljaninu Makedonije koji je samovoljno napustio autobus kada je stigao na red za carinsku kontrolu i izgubio se u nepoznatom pravcu.

Još jedan prekršaj otkriven je istog dana na istom graničnom prelazu prilikom kontrole "folksvagena" prijepoljskih registarskih oznaka, kojim se stanovnik iz okoline Vranja vraćao iz Makedonije kući.

Foto: Tanjug

Carinici su prilikom pregleda automobila pronašli sedam kilograma rezanog duvana koji je putnik pokušao da prokrijumčari preko granice.

U rezervnom točku bilo je sakriveno pet kilograma duvana, a još dva kg u fabričkoj šupljini prtljažnika, sa leve strane zadnjeg levog krila, navodi se u saopštenju.

Pročitajte još: NOVI PAZAR: Nepoznate osobe pokušale da zapale kola imama Suljevića (FOTO+VIDEO)

#Carina

#Droga

#Granica

#Preševo

#Uprava carina

#Zaplena

#duvan

'