AKTUELNO

Ubijeni je imao pozamašan krivični dosije.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Ive Rašića (67) iz Velike Kruševice, koji je u sredu ujutru ubio sina Milana (34) braneći sebe i suprugu.

Njemu je produžen pritvor, a preliminarni rezultati obdukcije potvrdili su da je Milan ubijen nožem.

Milan Rašić se u sredu ujutru, oko dva sata, pijan vratio iz kafane i ušao u raspravu sa majkom Milom. Ubrzo ju je fizički napao i raskrvario joj nos. Iva je pokušao da zaštiti suprugu, ali ga je Milan čekićem udario u glavu. Braneći se od nasilnika, Iva je dohvatio nož sa kuhinjskog stola i sina četiri puta ubo u grudi i vrat.

- Ivu slobodno mogu da puste jer je on svoju robiju već odležao. Milan je naizgled bio fin momak, ali bi se u trenu pretvorio u monstruma. Imao je običaj da ih po hladnom vremenu istera pred kuću i natera ih da se svuku u veš. Znao je da krevetski čaršav veže u čvorove, natopi ga vodom i onda ih time tuče - pričaju stanovnici Velike Kruševice.

Milan Rašić je devet puta osuđivan zbog različitih krivičnih dela. Na spisku je imao nasilničko ponašanje, posedovanje i preprodaju narkotika, razbojništva, čak i silovanje. Bio je osuđivan i zbog nasilja u porodici, ali ni to nije imalo efekta.

- Iva je smiren, razložan čovek i prijavljivao je sina zbog nasilja jer je smatrao da mu tako pomaže. Milanu je, pored ostalih mera, izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma u zatvorskoj bolnici, ali je sve bilo uzalud. Jednostavno, bio je beznadežan slučaj - dodaju sagovornici.

S.A.

#Fizičko zlostavljanje

#Kruševac

#Otac

#Smrt

#Ubistvo

#sin

'