AKTUELNO

Dečak je pao sa terase, a majka se obesila kada je saznala da je podlegao povredama.

Desetogodišnji dečak P.S. poginuo je nakon pada sa četvrtog sprata zgrade u banjalučkom naselju Novi Borik, a nakon saznanja da joj je sin jedinac izgubio bitku za životom, majka Darija S. (39) se obesila.

Zastrašujući virsak majke iz stana na četvrtom spratu preksinoć je presekao stanare zgrade u Ulici Veljka Mladenovića.

- Vrisak, a nakon toga i scena u kojoj dete nepomično leži ispred zgrade nešto je što neću zaboraviti dok sam živ. Ubrzo je bilo jasno kakva se tragedija dogodila - ispričao je komšija.

Dodaje da je dečak ležao oko pet metara dalje od zgrade. Prilikom pada udario je u branik automobila koji je bio parkiran oko četiri metra od zgrade, i odbio se na trotoar.

- Bio sam na parkingu i čuo udarac. Neka komšinica je stajala na balkonu i onako začuđeno upitala: "je l' to pade bicikl?" Kada je shvatila da je to dečak, počela je da vrišti i doziva pomoć - ispričao je jedan od očevidaca.

Odmah je, kako kaže, pritrčao da pomogne detetu, a potom je začuo vrisku Pavlove majke Darije.

- Onako u šoku i histeriji ona je vrišteći stčala dole. Izbezumljeno je vikala: "je l' diše, je l' diše?" i pritekla mu u pomoć. Dečak je davao znake života i odmah smo pozvali Hitnu pomoć. Stigli su za manje od četiri minuta - ispričao je on.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je tragedija u kojoj je nastradao desetogodišnjak prijavljena u večernjim časovima.

- Oko 19.50 časova u Ulici Veljka Mlađenovića došlo je do pada maloletnika rođenog 2008. godine sa četvrtog sprata stambene zgrade. Maloletnik je vozilom Službe hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu, ali je oko 20.55 časova preminuo - naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Uviđajem je utvrđeno da je dete palo sa prozora stana na četvrtom spratu, te da je prilikom pada udarilo od automobil parkiran ispred zgrade. Okolnosti pada utvrdiće istraga.

No, tragediji tu nije bio kraj.

Nakon saznanja da je sin podlegao povredama, majka Darija S. je pobegla iz kruga zdravstvene ustanove. U potragu su odmah krenuli članovi porodice, prijatelji, ali i policija.

- Nakon saznanja da je Darija otišla u nepoznatom pravcu alarmirani su svi. Čak se i preko društvenih mreža delila informacija da je u toku potraga za ženom uz njen opis. Ono što je najtragičnije, potraga je bila usmerena na naselje Sime Matavulja u neposrednoj blizini Hitne pomoći, gde je i zgrada Fonda ispred koje je kasnije i pronađeno telo. Nažalost taj deo u kojeme je i pronađeno telo majke od ulice je odvojen živom ogradom i zavučen je, a još je bio mrak pa niko nije ni opazio da je majka tu - ispričao je poznanik pokojnice.

Nažalost, beživotno telo Darije S. pronađeno je oko četiri časa ujutro na drvetu u centru Banjaluke.

Prema nezvaničnim informacijama, majka je zavezala pertle oko vrata i obesila se. Rodbina i poznanici porodice koju je zadesila nezapamćena tragedija juče su i dalje u neverici komentarisali ono što se dogodilo sa detetom i majkom.

- Bila je hrabra žena i majka. Preživela je tešku bolest zbog koje nije mogla da ima više dece i sve su posvetili malenom dečaku. Svi mi možemo samo da nagađamo kako je dete uspelo da se popne i padne, ali za to su dovoljne sekunde, stotinke i eto, tragedija je neizbežna, porodice više nema - kroz suze je komentarisala rođaka.

Na mestu pada dečaka i juče ujutro su bili vidljivi tragovi krvi, kao i medicinski pribor koji je koristila dežurna ekipa Hitne pomoći. Stanari zgrade takođe u šoku, jedva da progovaraju neku reč.

- Ovde u zgradama su većinom mladi bračni parovi sa decom i ovakav slučaj vas upozori da se tako nešto može dogoditi bilo kome. Strašna tragedija koja se rečima ne može opisati - priča stanarka u Ulici Veljka Mlađenovića.

Izvor “EuroBlica” iz istrage navodi da je uviđaj nakon pada dečaka bio detaljan.

- Uzimani su otisci sa prozora u stanu, a detaljno je označeno i mesto pada dečaka. Tačne okolnosti biće utvrđene nakon istrage. Ono što je poznato to je da su u stanu bili dečak i majka - naveo je izvor iz istrage.

Policijski uviđaj

Marija Markanović, portparol Policijske uprave Banjaluka, izjavila je juče da je policija nakon pronalaska beživotnog tela D. S. obavila uviđaj. - Oko četiri časa ujutro u Ulici Zdrave Korde pronađeno je beživotno telo majke. Uviđajem je utvrđeno da nema elemenata krivičnog dela, te da je u pitanju samoubistvo - naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

#Dete

#Majka

#Smrt

'